2012. március 26., hétfő

Irish scenes in Game of Thrones, Season II. - Írországot is bevette a Trónok harca

A horvátországi Dubrovnik után most nézzük meg, hogy Írország mely helyszínein járt a Trónok harca második évadának forgatócsoportja.

2011. július 25-én kezdődött meg a Trónok harca második évadának forgatása. A munkálatokat az észak-írországi Belfastban kezdték, egész pontosan július 27-én, és a forgatócsoport, valamint a színészek hada közel hat hónapra tábort is vert a Smaragd szigeten.

Magyarázatra talán nem is szorul, miért pont ezt az ősi, többezer éves környezetet megidéző helyet választották forgatási helyszínként, amiről egyébként már kiderült, hogy Westeros északi részét, a Starkok hazáját testesíti meg. Ahogy a Catelyn Starkot alakító Michelle Fairley a videóban elmeséli, ezen a vidéken hatalmasak a terek és valódiak a távolságok. Észak-Írország nem volt ismeretlen terep a sorozat készítői számára, hiszen a  tíz egyórás epizódból álló első évadot Skócia és Málta mellett Észak-Írországban, többek közt Belfastban is forgatták.

Trónok harca II. évad - A Belfast-i kulisszák mögött


A Belfast Lough öbölben, a Lagan folyó torkolatánál fekvő Belfast az Ír-sziget második legnagyobb városa és Észak-Írország fővárosa. A szemet gyönyörködtető környezetért cserébe a stábnak fel kellett készülnie az időjárás viszontagságaira. Ahogy arról mi is hírt adtunk 2011 szeptemberében, öten megsérültek, amikor Ballintoy-ban, a forgatás egyik helyszínén hatalmas szélvihar kerekedett és összedőlt a csapat sátra. A forgatásról rendeszeresen tudósító Cat Taylor az utolsó munkahét kapcsán elmesélte, hogy itt jellemzően az egyik percben még felhőtlen és kék az ég, a következőben hirtelen sötétség borul mindenre, erős szél támad, majd néhány percen belül már látni sem lehet az ónos esőtől.

Amiben biztosak lehetünk, hogy a kilencedik, Blackwater című epizódot itt vették fel. A Blackwater, vagyis a Feketevíz folyó onnan ismerős, hogy északi partján található Királyvár, a Hét Királyság és egyben Westeros fővárosa. Továbbá tudjuk, hogy a Hódító Aegon itt szállt először partra sárkányával, megkezdve Westeros meghódítását.




A sorozat készítői elárulták, hogy nem szerették volna, ha kizárólag a digitális technika segítségével sikerül megteremteni a sorozat hangulatát, ezért is figyeltek a megfelelő területek kiválasztására. Számos további írországi helyszínt is felismerhetnek a szemfülesek a második évadban. A forgatás főként az észak-ír Antrim megyében zajlott, például az Óriások útjának közelében. A világörökség részének tekintett természeti képződmény vulkáni tevékenység eredményeként jött létre, és 40 ezer bazaltoszlopból áll. A legmagasabb oszlopok kb. 12 méteresek, de a megszilárdult láva vastagsága helyenként a 28 métert is eléri.

Feltűnik a Clandeboye birtok, ami az O'Neill dinasztiából származó Clandeboye családról kapta a nevét, helyszínként szolgált a Strangford város közelében fekvő, 18. századi Castleward kastély is, valamint az ír kisváros, Toome is. A belfasti Paint Hall stúdió mellett a Bainbridge-i Linen Mill Stúdióban is dolgozott a csapat, itt építették fel többek között a több mint 40 méter hosszú, 10 méter magas hajókat, valamint Harrenhal várát.

Ne feledjétek, a második évad első része az amerikai premier másnapján, április 2-án kódolatlanul érkezik a magyar HBO-ra!







Forrás: HBO Magyarország Sajtószoba - Soruce: HBO Hungary PressRoom - http://www.hbo.hu/

Eredeti oldal: http://www.hbo.hu/series/tronok-harca/article/irorszagot-is-bevette-a-tronok-harca_32142

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése