2012. március 2., péntek

The Descendants (Utódok) - review - Utódok - kritika


Utódok (The Descendants)


Sosem könnyű írni egy drámáról kritikát. Az eddigiek azonban most is beigazolódtak. Adaptáció (jelen esetben könyv alapján), családi dráma és hasonlók mindig sikert aratnak a közönség és az Amerikai Filmakadémia körében egyaránt! George Clooney alakítását nem nagyon kell kommentálni, egyértelmű, hogy megérdemli a különböző filmes díjakra való jelölést! A karaktere és maga a film is erősen családcentrikus. A film teljes egészében kihangsúlyozza a családi egység, elődökkel, rokonokkal való kapcsolat egységének és származásunk rendkívüli fontosságát!






Központi karakter jelen esetben egy családapa, aki próbálja kordában tartani az életét az egész család örökségét, amit Hawaii őseik hagytak rájuk, illetve párhuzamosan küzd meg fiatalabb és kamasz lánya problémáival, akiket nem egyszerű nevelni! A dolgon csak nehezít, hogy a feleség egy baleset után kómába került!

Jókívánságok, tanácsok, gyermeki beszólások, üzleti ajánlatok, és még nincs vége. Kicsit túl sok teher hárul a családfőre, de ő minden nehézség ellenére kitart és próbálja egyben tartani, amit a legnehezebb! Annak ellenére, hogy Matt King (George Clooney) kénytelen egyedül megküzdeni mindennel.









(A kritika minden esetben kizárólag az író véleményét mondja el. A kritika bármely célú további felhasználása kizárólag az írója előzetes hozzájárulásával lehetséges! – The reviews presents, showing exclusevly only just the author’s (writer’s) oppinion! The reviews any kind of additional use allowed only with the author’s contribution! All Rights Reserved! 2012 – Erno Szarka)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése