2019. március 25., hétfő

Aquaman (Jason Momoa) - kritika, DVD-és Blu-ray ajánló

Sokak kedvence Khal Drogo [Game of Thrones (Trónok harca)], és ezután Aquman (Arthur Curry) is az lesz. Mindkettejüket Jason Momoa kelti életre, aki a "Vízember" önálló filmjével méginkább megkedveltette magát.

A rövid kritika után pedig a DVD- és Blu-ray kiadványok részleteit találod.

Vélemény, (kritika):


Láttam az ”Igazság Ligája (Justice League)” c. filmet, de ahogy az eddigi DC (és Marvel) művek, nem tetszett. Azonban a ”Wonder Woman” (vélemény, (kritika) - https://goo.gl/x3GQpp) visszaadta a reményt a képregényfilmek kapcsán. Ezt a hitet a ”Vízember” megerősítette. Persze az, hogy egy karakter önálló filmet (trilógiát) kap, még nem jelent garanciát a minőségre. Direkt nem sikert írtam, mert a pénzügyi mutatószámok nem jelentenek semmit.


Nem csak a fizikai erő megtestesülése, termete, hanem a szellemi ereje, belső tulajdonságai lapján is mondhatni helyén van a szíve a főhősünknek. Ezért volt tökéletes választás Jason Momoa 
Aquaman (Arthur Curry)” szerepére. Bár ő személy szerint e világi teremtmény, de karaktere a föld és víz szülötte egyaránt. Apja halandó ember, míg anyja, Atlanna királynő (Nicole Kidman), Atlantis uralkodónője. Az emberek nem tudják ki ő, de a víz alattiak számára jól ismert. Bár fizikai ereje és anyjától származó képességei miatt különleges, valójában teljesen esendőként mutatkozik meg. Ugyanúgy van benne kétség, félelem, bizonyítási vágy, mint mindenkiben. Azonban egy hős vére folyik ereiben, aki nem csak erős, hanem alázatos, segítőkész, kerüli a konfliktust, ameddig lehet, és természetesen mindig törekszik a jóra.


Lehet furcsának tűnhet, de nem meglepő, hogy a ”víz népe” is emberi módon viszonyul Aquaman személyéhez, hiszen félvérnek titulálják, megvetik, mondhatni kitagadják őt, nem ismerik el maguk közül valónak. Persze akadnak segítői, akik mellé álltak gyerekkorában és a jelenben is. Ilyen például Nuidis Vulko (Willem Dafoe). Látszólag Orm király (Patrick Wilson) mellett áll, lojalitása kétségbe vonhatatlan, de a valóság más. Mera (Amber Heard) aki még a ”tiszta vérű” származását is kockáztatja, saját népével is szembefordulva Aquaman mellé áll. Ketten mondhatni tökéletes párost alkotnak, kiegyenlítik és kiegészítik egymást. Kettejük ismeretsége nem fullad nyáltengerbe, sőt, a humor a Marvel, DC és általában képregényfilmek szintjéhez képest is nagyon a helyén van. A film eleje felé van egy jelent, amin még az is hangosan felnevet, aki nem tudja, hogy Jason Momoa mennyire barátságos, fotogén alkat. Le merném fogadni, hogy ezt csak miatta találták ki.


A történet legfőbb negatív képviselője a Patrick Wilson által zseniálisan megformált Orm király, aki Atlantis jogos uralkodójának tartja magát. Előbb utóbb, nem is egyszer konfrontálódik nem csak a szerinte ”félvér” Arthur Curry nagyon is ”pasis”, de mégis emberi attitűddel megáldott személyével, hanem még a hozzá közelállókkal is. Akár csak a Harry Potter filmekben Malfoy (Jason Isaacs) apjának, úgy neki is jól áll a szőke haj, erősíti a külső megjelenésével a belső negatív énjét. Sajnos akármennyire is érthető a motivációja, célja, ahogy bármelyik velejéig romlott diktátor, politikus, ő is nehezen kezelhető, elviselhető. De a történelem és filmek is megmutatták, hogy egy zsarnok nem uralkodhat örökké.


Nincs ugyan minden aprólékos részletességgel elmagyarázva, de az elég hosszú játékidőben bőven kapunk eleget a kezdetektől napjainkig, hogy teljes képet alkothassunk főhőseinkről. A látvány elsőosztályú, és mivel a sok víz alatti felvétel, rögtön az ”Avatar 2.” jutott eszembe. Természetesen minden vizuális effektekkel van megoldva, és több helyen más alkotások (pl. Mátrix) ”elemei” mutatkoznak meg. Ettől eltekintve a látvány orgia és a jól felépített történet, a rendkívül mérsékletesen adagolt humorral együtt tökéletes elegyet alkotnak. Azt hiszem Aquman (Arthur Curry) elfoglalta a második helyet Wonder Woman után. Őt pedig az izgága és néha hiperaktív, tipikusan amcsi gimis tini Peter Parker (Pókember) követi. Bárki is nézze meg a filmet, legyen képregényrajongó vagy sem, garantált kikapcsolódást nyújt ez a kb. 2.5 óra tökéletes szórakozást garantálva.

fb kép galéria - https://tinyurl.com/Aquaman2018Kepgaleria

Értékelés: 7.5/10

Köszönöm, hogy elolvastad (és azt is, ha megosztod) ezt az írásom!

"FONTOS! - Személyes megjegyzés"

Ha ez és később bármelyik kiadvány megvásárlásával segítenél "Libri törzsvásárlói pont" gyűjtésben, annak rendkívül örülnék. Egyébként a Libri adja a legnagyobb webshop kedvezményt (5%) a hazai piacon, szóval már csak ezért is érdemes őket választani. :) Így a DVD 3,126 Ft, míg a BD 5,691 Ft összegbe kerülne. (Plusz esetleges szállítási költség.) (Természetesen elég lenne átvételkor (Libri üzlet, Posta pont, stb.) fizetned.) Köszönöm! :)

Forgalmazó: Pro Video Film (PVF)

A (várható) megjelenés dátuma, és ajánlott fogyasztói árak:

DVD EAN: 5996514051636

article no.: Y35082


Blu-ray EAN: 5996514051650

article no.: Y35083


Blu-ray 3D EAN: 5996514051674

article no.: Y35084


Blu-ray Steelbook EAN: 5996514051681

article no.: Y35083SB


UHD Blu-ray EAN: 5996514051698

article no.: Y35085


Age rating: 12

Age rat. code: NFT/25021/2018


Megjelenés dátuma: 2019.04.03.

DVD - 2,990 Ft

Blu-ray - 4,990 Ft

Blu-ray 2D és 3D - 6,990 Ft

Blu-ray Steelbook (2D) - 6,990 Ft

UHD (4K) Blu-ray + Blu-ray 2D - 9,990 Ft


DVD

Régió: 2

Kép: szélesvásznú, 2.40:1 (16:9)

Játékidő: 137 perc


Hang:

Dolby Digital 5.1magyar, angol, lengyel, török


Felirat:

magyar, angol halláskárosultaknak, arab, bolgár, héber, horvát, lengyel, román, szlovén, török


Extrák (magyar és angol felirattal):

- JAMES WAN, A VILÁGÉPÍTŐ

James Wan a DC egyik legambiciózusabb filmjét hozta tető alá. A rendező társaságában közelebbről is megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal kellett megbirkóznia Jamesnek a színészi alakítások és a vizuális effektusok terén, hogy létrehozhasson egy egészen új világot.


Blu-ray 2D

Régió: A, B, C (független)

Kép: 1080p HD, szélesvásznú, változó képarány (16:9)

Játékidő: 143 perc


Hang:

Dolby Atmos TrueHD - angol

DTS-HD Master Audio 5.1 - angol

Dolby Digital 5.1 - magyar, cseh, indiai, mandarin, orosz, tamil, telugu, thai, török


Felirat:

magyar, angol, halláskárosultaknak, arab, bolgár, cseh, dán, egyszerűsített és összetett kínai, finn, görög, héber, horvát, kantoni, koreai, portugál, norvég, orosz, román, svéd, szlovén, thai, török


Extrák (magyar és angol felirattal)

(csak a Blu-ray 2D lemezen) (magyar) (a képfelbontás többféle lehet, változó hangformátumok és feliratok):

"Merülj el több, mint 60 percnyi kulisszatitokba a hét tenger királyával!"

- Going Deep Into the World of Aquaman

- Becoming Aquaman

- James Wan: World Builder

- Aqua Tech

- Atlantis Warfare

- The Dark Depths of Black Manta

- Heroines of Atlantis

- Villaneous Training

- Kingdoms of the Seven Seas

- Creating Undersea Creatures

- A Match Made in Atlantis

- Scene Study Breakdowns

- Exclusive Sneak Peek of Shazam!



Blu-ray 3D

Régió: A, B, C (független)

Kép: 1080p HD, szélesvásznú, változó képarány (16:9)

Játékidő: 143 perc


Hang:

DTS-HD Master Audio (5.1) - angol

Dolby Digital 5.1 - magyar, angol képnarráció, brazíliai portugál, cseh, kanadai francia, latin-amerikai spanyol, lengyel, mandarin, orosz, török


Felirat:

magyar, angol halláskárosultaknak, arab, bolgár, cseh, dán, egyszerűsített és összetett kínai, finn, görög, héber, horvát, kantoni, koreai, portugál, norvég, orosz, román, svéd, szlovén, thai, török



UHD Blu-ray (4K)

Régió: A, B, C (független)

Kép: 2160p UHD (4K), HDR, Dolby Vision MEL, 16:9, változó képarány

Játékidő: 143 perc


Hang:

Dolby Atmos TrueHD - angol, olasz

DTS-HD Master Audio 5.1 -  angol, olasz

Dolby Digital 5.1 - magyar, angol képnarráció, cseh, indiai, japán, kanadai francia, latin-amerikai spanyol, lengyel, mandarin, orosz, spanyol, tamil, telugu, thai, török


Felirat:

magyar, angol halláskárosultaknak, arab, bolgár, cseh, dán, egyszerűsített és összetett kínai, finn, francia, görög, horvát, japán, kantoni, koreai, latin-amerikai spanyol, lengyel, norvég, olasz halláskárosultaknak, orosz, portugál, román, spanyol, svéd, szlovén, thai, török








frissítések:

- digibook info és fotó törölve (nem jelenik meg ez a változat), 2019.03.28., 16:39


A film (és hozzá kapcsolódó anyagok) megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hungarian "age classification" of this film is not recommended age under 12 (twelve)!

Magyar mozi premier (Hungarian release date): 2018.12.13. (December 13rd, 2018)

Magyar DVD- és Blu-ray megjelenés: 2019.04.03. (April 03rd, 2019) [(Fórgalmazó (distributor): Pro Video Film]

A filmet ("Aquaman" (2018)) Magyarországon a(z) InterCom forgalmazza A jogokat a forgalmazó, valamint a(z) DC Comics, DC Entertainment, Panoramic Pictures, Warner Bros., illetve esetlegesen más jogtulajdonos képviseli, gyakorolja! A tartalom engedély nélküli felhasználása tiltott!

This movie ("Aquaman" (2018)) Hungarian distributor is InterCom. The original rights of this movie is own by the distributor and / or DC Comics, DC Entertainment, Panoramic Pictures, Warner Bros., and / or other companies which one(s) connects, relates to this movie! Not allowed to use this content without permission!

A Cinema Moziklub összes hang, fotó, video anyaga saját vagy más partner jogvédett, terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub 2018

™ and © 2018 Cinema Moziklub. All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub. Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the contribution of  Cinema Moziklub! Every other case, the sale, duplication, other transfer of these material or excerpts thereof, is strictly prohibited!

--------------------

Aquaman, Aquaman movie, Jason Momoa, Arthur Curry, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison, Ludi Lin, Michael Beach

előzetes, szinkronos, szinkronos előzetes, magyar szinkronos előzetes, filmklip, clip, official trailer, exclusive, exkluzív, így készült, kulisszák mögött, interjú, összeállítás, featurette, extra, behind the scenes, making of

képregény, képregény film

DC Comics, DC Entertainment DC Movies, comics movie

mozi, film, movie

Cinema Moziklub,

#CinemaMoziklub #moziznijo #Aquaman #AquamanMovie #JasonMomoa #ArthurCurry #AmberHeard #WillemDafoe #PatrickWilson #NicoleKidman

#DolphLundgren #YahyaAbdulMateen #TemueraMorrison #LudiLin #MichaelBeach #DCComics #DCEntertainment #DCMovies #comicsmovie #képregény

#képregényfilm #JasonMomoaMovie #IMAX #4DX #DolbyAtmos #ScreenX

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése