2018. május 19., szombat

Call Me by Your Name (Szólíts a neveden) - DVD- és Blu-ray ajánló (hazai és nemzetközi)

Nos, először is örülök, örüljünk neki, hogy végre megjelenik a film DVD és Blu-ray formátumban is. Bár ez várható volt, hiszen a Sony rendelkezik "Home Entertainment" partnerrel Kelet-Európában, akiknek van képviseletük Magyarországon. Másodszor pedig szerintem jó dolog, hogy "szinkron nélkül", csak magyar felirattal érkezik a film DVD és BD formájában is!

Először az eredeti, angol nyelvű könyvet olvastam a négyből a második fejezetig. Aztán jött a premier előtti, zártkörű vetítés. Majd befejeztem a könyvet, elolvastam a megvásárolt magyar kiadást, végül ismét megnéztem a filmet. - Egy biztos, aki olvasta a könyvet, és/vagy látta a filmet (is), azonnal beleszeretett André Aciman történetébe, Elio (Timothée Chalamet) és Oliver (Armie Hammer) karakterébe egyaránt.



A véleményem, "kritikám", "élménybeszámolóm" itt olvashatod. :)


Call Me by Your Name (Szólíts a neveden) (2017)
Film + Könyv vélemény, (kritika)

http://cinemamoziklub.blogspot.com/2018/02/szolits-a-neveden-call-me-by-your-name-kritika.html



Most pedig lássuk a magyar kiadványok részleteit. Ezután találsz egy fotót a brit (UK) kiadványokról, és a Spanyol FNAC "díszkiadásról"! De annyi biztos, hogy az "extrák" minden kiadványon (DVD / BD) országtól függetlenül ugyanazok. Tehát, ebből a szempont ból nézve mindegy melyik kiadványt vennéd meg.

A legvégén pedig egy halom linkre lelhetsz. :)

"FONTOS! - Személyes megjegyzés" Ha ez és később bármelyik kiadvány megvásárlásával segítenél "Libri törzsvásárlói pont" gyűjtésben, annak rendkívül örülnék. Egyébként a Libri adja a legnagyobb webshop kedvezményt (5%) a hazai piacon, szóval már csak ezért is érdemes őket választani. :) Így a DVD 3,126 Ft, míg a BD 5,691 Ft összegbe kerülne. (Plusz esetleges szállítási költség.) (Természetesen elég lenne átvételkor (Libri üzlet, Posta pont, stb.) fizetned.) Köszönöm! :)


Forgalmazó: GHE (Bontonfilm)

A (várható) megjelenés dátuma, és ajánlott fogyasztói árak:

2018.06.22.

DVD - 3,290 Ft

Blu-ray - 5,990 Ft


DVD

Régió: 2, 4, 5

Kép: szélesvásznú, 1.85:1 (16:9)

Játékidő: 127 perc


Hang:

Dolby Digital 5.1 - angol, lengyel


Felirat:

magyar, angol, bolgár, román


Extrák (eredeti nyelven):

- Audiokommentár Timothée Chalamet és Michael Stuhlbarg közreműködésével

- Olaszországi pillanatok – így készült a film (kb. 11 perc)

Beszélgetés Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg és Luca Guadagnino közreműködésével (kb. 25 perc)

- Videoklip: Sufjan Stevens – Mistery of Love (kb. 4 perc)



Blu-ray

Régió: A, B, C, (független)

Kép: 1080p HD, szélesvásznú, 1.85:1 (16:9)

Játékidő: 132 perc


Hang:

DTS-HD MA 7.1 - angol, francia, spanyol

Dolby Digital 5.1 - magyar, angol, cseh, francia, hindi, spanyol, thai, török


Felirat:

magyar, angol, arab, bolgár, cseh, francia, görög, héber, holland, horvát, izlandi, lengyel, portugál, román, spanyol, szerb, szlovák, szlovén, török


Extrák (eredeti nyelven):

- Audiokommentár Timothée Chalamet és Michael Stuhlbarg közreműködésével

- Olaszországi pillanatok – így készült a film

Beszélgetés Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg és Luca Guadagnino közreműködésével

- Videoklip: Sufjan Stevens – Mistery of Love




Nemzetközi kiadványok

FONTOS!!! Ha nem szoktál külföldről, vagy általában az interneten sem vásárolni, akkor ÍRJ, hogy segíthessek!




Blu-ray, UK (Egyesült királyság)

(Megjelenés dátuma: 2018.03.05.)

A "brit kiadás" csupán a borító szövegében és a nyelvek, feliratok tekintetében tér el. Csupán angol nyelv és felirat érhető el rajta (illetve nagol felirat halláskárosultaknak.) Az extrák ugyanazok.

Viszont van egy plusz, ami máshol nincs, ez pedig az "o-ring case"! Ez egy olyan tok, ami alul és felül "nyitott", tehát magát a film tokját ebből tudod kivenni, kicsúsztatni.

(Sajnos "ezt" (sokszor) nem említik, de pl. a La La Land kiadvány is ilyen. Annál például a matricával megjelölt termékekhez jár 4 db képeslap is.)

DVD 10 gbp, a Blu-ray 15 gbp, az átlag (deviza eladási) árfolyam, amivel számolni lehet az 365 Ft lenne, így az ár 3,650 és 5,475 Ft, plusz szállítási díj, ami 3-4 font körül lehet. (Én ezt használom, ez a bankom oldala, de Te ellenőrizd a sajátodénál.

Itt nem igazán éri meg a csoportos rendelés az alacsony szállítási költség miatt, de ha kell segítség a vásárláshoz (most vagy bármikor, akármi kapcsán), írj nyugodtan!








Spanyol FNAC kiadás

Call Me by Your Name Blu-ray, Spain, Edición Exclusiva Fnac

Az Exclusive Spanyol FNAC kiadás rendelhető közvetlenül Magyarországra is, de az rettenetesen  drága (kb. 17,400 Ft a film+szállítás)!

Közvetett rendelés - Ha BeNeLux, Német, Francia ismerős, barát címére történik a rendelés, akkor sokkal kedvezőbb az ár, de még így sem túl olsó (12,800-13,000 Ft)! Ha érdekel, feltétlenül ÍRJ, hogy segíthessek. Több rendelés, és belföldi tovább postázás esetén pedig akár még jobban járhatunk. :)

Nos, ez annyiban tér el a magyar változattól, hogy más a borítón lévő szöveg nyelve, amúgy ugyanaz a lemez lesz benne, mint a hazai tokokban. :) Az extra, egy interjúkat tartalmazó, "képes füzetke" ("booklet")! (Booklet with interviews with the director and the two protagonists.)

Várható megjelenési dátum: 2018.05.23.




LINKEK! :)

Saját linkek

Call Me by Your Name (Szólíts a neveden) (2017) - Film + Könyv vélemény, (kritika)



Szólíts a neveden (Call Me by Your Name) - könyv ajánló



FB kép galéria - https://goo.gl/NyJ992

----------

FILMZENE

Call Me By Your Name (Original Motion Picture Soundtrack) (Various Artists)



Google Play Store - https://tinyurl.com/ycyegvxp


Amazon UK (CD) - https://goo.gl/L7L6FT

----------

KÖNYV (Book)

Kiadó - Athenaeum (Líra Könyvek)

André Aciman - Szólíts a neveden








André Aciman - Call ​Me by Your Name


Amazon UK (book paper back)



 ----------

Official sites





----------

Magyar videók

InterCom


English videos

Sony Pictures Classics (USA)


Sony Pictures (USA)


----------








Later!” ;)


Publikálva / Közzétéve: 2018.05.19., 22:50

Módosítások:

1.: 2018.05.22., 16:42 - BD extrák idejének kiírása

A film (és hozzá kapcsolódó anyagok) megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hungarian "age classification" of this film is not recommended age under 16 (sixteen)!

Magyar mozi premier (Hungarian release date): 2018.02.08. (February 08th, 2018)

Magyar DVD- és Blu-ray megjelenés (Hungarian Home Entertainment release date): 2018.06.22. (June 22nd, 2018) (Gamma Hone Entertainment Kft. (Bontonfilm CZ))


A filmet ("Call Me by Your Name (Szólíts a neveden)" (2017)) Magyarországon a(z) InterCom forgalmazza, a jogokat a(z) InterCom, valamint a(z) Frenesy Film Company, Sony Pictures Classics, illetve esetlegesen más jogtulajdonos képviseli, gyakorolja! A tartalom engedély nélküli felhasználása tiltott!

This movie ("Call Me by Your Name (Szólíts a neveden)" (2017)) Hungarian distributor is InterCom. The original rights of this movie is own by InterCom and / or Frenesy Film Company, Sony Pictures Classics, and / or other companies which one(s) connects, relates to this movie! Not allowed to use this content without permission!

A Cinema Moziklub összes hang, fotó, video anyaga saját vagy más partner jogvédett, terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub 2008-2018

™ and © 2008–2018 Cinema Moziklub. All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub. Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the contribution of  Cinema Moziklub! Every other case, the sale, duplication, other transfer of these material or excerpts thereof, is strictly prohibited!

--------------------

Szólíts a neveden, Call Me by Your Name, Luca Guadagnino, André Aciman, Sufjan Stevens, Armie Hammer, Timothée Chalamet, Elio Perlman, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois, Vanda Capriolo, Antonio Rimoldi, Elena Bucci, Marco Sgrosso, Peter Spears


előzetes, szinkronos, szinkronos előzetes, magyar szinkronos előzetes, filmklip, clip, official trailer, exclusive, exkluzív, így készült, kulisszák mögött, interjú, összeállítás, featurette, extra, behind the scenes, making of


megható, szerelem, meleg film, meleg film, Legjobb film

drama, heartbreaking, masterpiece, gay, gay movie, gay themed movie, lmbt, lgbt, love


mozi, film, movie


Cinema Moziklub,


#CinemaMoziklub #SzólítsANeveden #CallMeByYourName #AndreAciman #LucaGuadagnino #CMBYN #ArmieHammer #TimothéeChalamet #MichaelStuhlbarg #AmiraCasar

#EstherGarrel #VictoireDuBois #SufjanStevens #megható #szerelem #melegfilm #LegjobbFilm #mozi #film #könyv

#book #movie #drama #masterpiece #heartbreaking #love #lgbt #lmbt #gay #gaythemedmovie

#mozgóképművészet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése