2017. június 9., péntek

Wonder Woman (Gal Gadot, Chris Pine) - vélemény, kritika

Őszintén, ki nem unja már az „effekt orgiát”, amihez úgy hozzászokott a szemünk, mint ha csak tegnap tanultunk volna meg olvasni. Manapság sajnos alig nyújt valamivel többet egy „látvány film”, a képregény adaptációk főleg. DE! Most végre valami történt. Tavaly ősszel érkezett a „Doctor Strange” (Marvel) (DVD-BD ajánló: https://goo.gl/5Rlhmu), ami nem kicsit visszahozta kedvünket, hogy ezek után érdemes lesz képregény filmeket nézni.



Jelen esetben azonban a „DC Comics” és a Warner remekelt. Lehet túlzás azt állítani, hogy ez a film „kész csoda”, de tény, hogy a „Wonder Woman”, a gyönyörű amazonnal (Gal Gadot) címszerepben a nézőket és a nemzetközi szaksajtót is elvarázsolta. (Talán az is közrejátszott, hogy Zack Snyder közelébe sem ment a forgatókönyvnek és a rendezői széknek. Remélem soha többet nem teszi meg, mert csinált már elég pocsék filmet.)




A látványról nem is érdemes beszélni, hiszen a „szokásos szintet” kapjuk, a 3D-ről pedig mindenkinek megvan a véleménye. A mellékszereplők eléggé kidolgozottak, a humorban sincs hiány, bár ez csak hajszálnyit van jelen. Miért? A sztori valami zseniális lett, akár csak egy díjnyertes dráma színvonala, komplexitása és mindez egy képregény adaptációban, látvány filmben. Az, hogy főszereplő ezúttal nő szerintem nem a legfontosabb eleme az egésznek, de sokat ad hozzá, hogy férfiak uralta világunkban a gyengébbik nem nézőpontjából látjuk a dolgokat.





Persze egy ilyen személyiség közel sem nevezhető gyengének, már gyerekként sem volt az, talán csak kicsit „naiv”, ha szabad így fogalmazni. De ez az elszigeteltségének tudható be, így mondhatni bocsánatos bűn. Lehetünk bárkik, könnyedén felfedezhetjük magunkat a Gal Gadot által remekül megformált karakterben. Mindenki kicsit túl ideálisan és tökéletesen látja a világot a kezdetekkor, de ahogy felnövünk rá kell jönnünk, hogy mindenkinek megvan a sötét oldala.




Persze, egy sokáig izoláltan élő személynek a beilleszkedés nehezebb, alkalmazkodni kell egy általa ismeretlen világhoz, akár csak egy gyereknek. Ha pedig ezt a kitartást, erőt, hitet, jó akaratot, a (gyermeki (naiv)) szeretetben rejlő erőt nem feledjük, akkor sem, ha a legrosszabb emberek legsötétebb oldalával kerülünk szembe, akkor bárkit legyőzhetünk, bármekkora vesztességgel képesek vagyunk tovább élni.




A film 141 perc hosszú és sosem lehet unatkozni alatta, mert a két főszereplő, Gal Gadot és Chris Pine gondoskodik a „szórakoztatásunkról”. Ugyanakkor a majdnem tökéletes szintjét súroló drámai történet is leköt minket és még jóval vetítés után sem lehet szabadulni a hatása alól.

Egy végtelenül optimista, harcos amazon, aki beilleszkedett a modern, fejlődő világba és annak legrosszabb oldala sem tartja vissza attól, hogy jobbá tegye a világot, segítse az embereket. Wonder Woman valóban egy csodálatra méltó karakter, akit a jövőben nagyon nehéz lesz felülmúlni, hiszen bátran elmondható, hogy szellemi és fizikai szinten is laza könnyedséggel felülmúl mindenkit.





fb kép galéria - https://goo.gl/RbRMk3


Magyar videók

https://www.youtube.com/playlist?list=PL9wdKv31_N_5NWEBRP5ZwINxtutWc6tJa


English videos

Warner Bros Pictures (USA)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVfin74Qx3tUT-xIY0_xefei1p3auVaCh


Warner Bros Pictures (UK)


https://www.youtube.com/playlist?list=PLC03tLCRAgGFLHXFonNrN0gcsCZZJxZV4


Soundtrack (Filmzene)

Score

Wonder Woman: Original Motion Picture Soundtrack (Rupert Gregson-Williams)

https://open.spotify.com/album/1GNOX84dUwQ8ZKrLbihyRb

http://www.deezer.com/album/41573321


A film (és hozzá kapcsolódó anyagok) megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hungarian "age classification" of this film is not recommended age under 12 (twelve)!

Magyar mozi premier (Hungarian release date): 2017.06.01. (June 01st, 2017)



A filmet ("Wonder Woman" (2017)) Magyarországon a(z) InterCom forgalmazza, a jogokat a(z) InterCom, valamint a(z) Warner Bros. Entertainment, DC Comics, illetve esetlegesen más jogtulajdonos képviseli, gyakorolja! A tartalom engedély nélküli felhasználása tiltott!

This movie ("Wonder Woman" (2017)) Hungarian distributor is InterCom. The original rights of this movie is own by InterCom and / or Warner Bros. Entertainment, DC Comics, and / or other companies which one(s) connects, relates to this movie! Not allowed to use this content without permission!


A Cinema Moziklub összes hang, fotó, video anyaga saját vagy más partner jogvédett, terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub 2008-2017

™ and © 2008–2017 Cinema Moziklub. All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub. Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the contribution of  Cinema Moziklub! Every other case, the sale, duplication, other transfer of these material or excerpts thereof, is strictly prohibited!


----------------------------------------

Wonder Woman, Wonder Woman Movie, Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Saïd Taghmaoui, Ewen Bremner, Eugene Brave Rock, Lucy Davis, Elena Anaya


előzetes, szinkronos, szinkronos előzetes, magyar szinkronos előzetes, filmklip, clip, official trailer, exclusive, exkluzív, így készült, kulisszák mögött, interjú, összeállítás, featurette, extra, behind the scenes, making of



Csodanő, képregény, képregény film, mitológia, háború, amazon

comics, comics movie, DC Comics


mozi, film, movie


Cinema Moziklub,


FacebookHASHTags

#CinemaMoziklub #WonderWoman #WonderWomanMovie #Csodanő #GalGadot #ChrisPine #ConnieNielsen #RobinWright #DannyHuston #DavidThewlis

#SaïdTaghmaoui #EugeneBraveRock #LucyDavis #ElenaAnaya #képregény #képregényfilm #mozi #film #movie #amazonian

#DCcomics #IMAX #4DX #moziznijo #GalGadotMovie #ChrisPineMovie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése