2021. május 11., kedd

Pieces of a Woman (2020) (Vanessa Kirby) – vélemény, (kritika)

A film egy rosszul végződő otthon szülés, illetve az anya gyász folyamatát mutatja be. A forgatókönyvíró Wéber Kata, a rendező Mundruczó Korrnél, executive producer Martin Scorsese, a „címszereplő” pedig Vanessa Kirby (Martha Weiss). Az apa szerepében pedig Shia LaBeouf (Sean) látható.


A férj keményen dolgozik, a nő várja a gyermekét, az élet zajlik. Aztán egyszer csak elkezdődnek a fájások és már csak a bába hiányzik az otthon szüléshez. Lassan zajlik a vajúdás, de egyszer csak elérkezik a nagy pillanat, a babának világra kell jönnie. Az apuka próbálja nyugtatni az anyát, a dúla minden tőle tehetőt megtesz, de úgy tűnik az időközben kiérkező mentők sem tudnak segíteni, megtörténik a tragédia.



A gyász folyamata nagyon hosszú és lassú, természetesen leginkább az anyát viseli meg, de az apa is összeomlik. Mindezt pedig megérzik a körülöttük állók, családtagok, barátok. Nagyon sok kérdés lebeg a levegőben, de a bizonytalanság miatt nehezen kapunk válaszokat. Van hibás? Ki a hibás? Mi és miért történt? Ha kórházban történik a szülés, akkor a gyerek életben lenne? A bába minden tőle telhetőt megtett? Időben ki lettek hívva a mentők? Az anya jól döntött, amikor az otthon szülést választotta? Lehet ő a hibás, mert nem kórházban szült? Ez a tragédia feldolgozható? Tovább lehet lépni? Túlélheti a párkapcsolat ezt a tragédiát? Martha lehet még anya? Az idő előrehaladtával kaphatunk válaszokat, de a sebek soha nem gyógyulnak be, az emlékek nem múlnak el, akkor sem, ha csak egy fotó vagy illat marad ami emlékeztet a szeretett gyermek elvesztésére.




Az apa, Sean (Shia LaBeouf) és az anya, Martha (Vanessa Kirby) gyász folyamata különböző, de mindkettejük számára rendkívül nehéz, miközben egymással is szembe nézve folytatni kell az életüket. Ez látszólag mindegyiknek megy, de belül mardossa őket a veszteség okozta fájdalom és a gyerek hiánya. Többé kevésbé ott van, mint támogató, jó tanácsokat adni akarók személy Martha anyja, Elizabeth (Ellen Burstyn), aki a saját élettapasztalat miatt nagyon magára veszi a történteket és erősödik, hogy a lánya ne omoljon össze, tegyen lépéseket az elfogadás és továbblépés útján. Ez általában nem sikerül, de idővel változunk, így a történtek és a külső szemlélők nézőpontjaival együtt a sajátjaink is átértékelődnek.







Minden karakter szépen van megírva, a főbb szerepekben látható színészek mindegyike remek választás volt. A sztori nehéz, de a néző számára feldolgozható, és könnyen átélhető, főleg azért, mert nagyon természetes, emberi az egész történet, bármelyik nővel, családdal megtörténhet hasonló. Az nagyon tetszik, hogy milyen szimbólummal marad meg az elvesztett gyerek emléke és ehhez kapcsolódóan Martha (Vanessa Kirby) hogyan lép tovább, folytatva életét. Ilyen érzékeny utalások csak a kifinomult drámai történetekre jellemező.

Értékelés: 8.5 / 10

-

Ellen Burstyn (Elizabeth), Mundruczó Kornél,
Vanessa Kirby (Martha Weiss)



Magyar premier (Hungarian release date): 2021.01.07. (January 7th, 2021)

A film (és hozzá kapcsolódó anyagok) megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hungarian "age classification" of this film is not recommended age under 16 (sixteen)!

A filmet ("Pieces of a Woman" (2020)) Magyarországon a(z) Netflix forgalmazza. A jogokat a forgalmazó, valamint a(z) Netflix, illetve esetlegesen más jogtulajdonos képviseli, gyakorolja! A tartalom engedély nélküli felhasználása tiltott!

This movie ("Pieces of a Woman" (2020)) Hungarian distributor is Netflix. The original rights of this movie is own by the distributor and / or Netflix, and / or other companies which one(s) connects, relates to this movie! Not allowed to use this content without permission!

A Cinema Moziklub összes fotó, video, hang anyaga saját vagy más partner jogvédett, terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub 2021

™ and © 2021 Cinema Moziklub. All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub. Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the permission/contribution of Cinema Moziklub! Every other case, the sale, duplication, other transfer of these material or excerpts thereof, is strictly prohibited!

--------------------

Pieces of a Woman, Pieces of a Woman movie,

Mundruczó Kornél, Wéber Kata,

Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Ellen Burstyn, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, Sarah Snook, Molly Parker, Frank Schorpion,

előzetes, szinkronos, szinkronos előzetes, magyar szinkronos előzetes, official trailer, exclusive, exkluzív, clip, movie clip, film klip, így készült, kulisszák mögött, interjú, interview, összeállítás, featurette, extra, behind the scenes, making of, b roll,

home birth, giving birth, child birth, motherhood, drama, Netflix movie, Netflix Film, Netflix drama,

otthon szülés, anyaság,

mozi, film, movie, Vanessa Kirby movie,

Cinema Moziklub,

#CinemaMoziklub #moziznijo #PiecesOfAWoman #PiecesOfAWomanMovie #MundruczóKornél #WéberKata #VanessaKirby #ShiaLaBeouf #EllenBurstyn #IlizaShlesinger

#BennySafdie #SarahSnook #MollyParker #FrankSchorpion #homebirth #givingbirth #childbirth #motherhood #otthonszülés #anyaság

#film #movie #VanessaKirbyMovie #drama #Netflix #NetflixMovie #NetflixDrama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése