2017. október 2., hétfő

Elkezdődött az Avatar folytatásainak forgatása

Végre! Megéltük, hogy ez  nap is eljött. Majdnem 7 év előkészület után vére elkezdődött (09.26.) az érdemi munka!


James Cameron által kreált történet sokakat levett a lábáról. Ezt bizonyítja, hogy kb. 2.8 milliárd USD összeget hozott össze világszerte. A Fox pedig nem spórol a folytatások kapcsán sem, hiszen kb. 1 milliárd dollár a költségvetés a négy résznek (a Deadline cikke szerint). Ez elsőre soknak tűnhet, viszont nézzük azt, hogy az első rész 237 millióba került a stúdiónak, és napjainkban egy "nagy film" akár 150-200 millióba is lehet, (akár marketinggel együtt).

Így már akár "kevés" is lehet a büdzsé, főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy milyen különleges látványvilág került megalkotásra a látottakhoz hasonlóan egyedi technikai adottságokkal. Biztos vagyok benne, hogy a Weta Digital sem ült a babérjain, amíg Mr. Cameron a forgatókönyveket körmölte és minden bizonnyal lélegzetelállító látványban lesz részünk. - Csak kapjunk majd jegyet a filmekre. ;)


Eddig úgy tudtuk, hogy az összes epizódot egyszerre forgatják le. Viszont a közelmúltban a rendező közölte, hogy  a 2-3. részeket együtt forgatják le és a 3. mozikba kerülése után fognak csak bele a 4-5. fejezetekbe, amiket szintén egy időben terveznek véglegesíteni, hogy a cikk égén látható időpontokban a nézők megtekinthessék.

A négy folytatásban Jake Sully már családdal rendelkezik,. Az őket alaktó gyerekekről is ékezet pár promóciós fotó. A történetről alig tudni valamit, de minden bizonnyal a főhőseink a családjukkal együtt az emberekkel kerülnek további konfliktusba, ellenállásba , sikeresen megnehezítve egymás életét.

Persze, ahogy a jó, úgy a rossz oldalon is kell lennie egy vezetőnek. Ezt a szerepet pedig Stephen Lang által megformált Miles Quaritch ezredes tölti be, aki nagyapai ágon magyar származású, de még ír gyökerekkel is rendelkezik! A furcsa, hogy bár Cameron egy interjúban közölte, hogy nem csak szimplán visszatérésére, hanem epizódonként folyamatos fejlődése, megerősödésre számíthatunk a "főgonosz" részéről.

Arra egyelőre nincs magyarázat, hogy a fináléban szerzett halálos sérülést, hogy élhette túl, de rajta kívül Sigourney Weaver eltávozott karaktere mellett, még egy egyelőre ismeretlen főszerepben Cliff Curtis (Fear the Walking Dead) is feltűnik majd a történetben.



A Sully-család mellett új szereplőkként feltűnik még egy az óceánparton élő klán is, valamint egy tinédzserkorú személy is.

A Sully-család

Jamie Flatters: Neteyam, Jake és Neytiri legidősebb fia.

Britain Dalton: Lo’ak, Jake és Neytiri középső gyermeke.

Trinity Bliss: Tuktirey, akit csak Tuknak becéznek, a Sully-család legfiatalabb tagja.


A Metkayina-klán tagjai

Bailey Bass: Tsireya, “Reya”, egy elegáns és erős búvár, az óceán Neytirije.

Filip Geljo: Aonung, vadász és búvár, a klánfőnök fia

Duane Evans Jr.: Rotxo, vadász és búvár.


A Pokol kapuja bázison született tinédzser

Jack Champion: Javier “Pók” Socorro – Egy emberként született tinédzser, aki azonban sokkal jobban szereti Pandora dzsungeleit, mint a bázist.

A sorrend balról jobbra: Britain Dalton (Lo’ak), Filip Geljo (Aonung), Jamie Flatters (Neteyam ), Bailey Bass (Tsireya), Trinity Bliss (Tuktirey), Jack Champion (Javier “Pók” Socorro) és Duane Evans Jr (Rotxo).
 


Avatar folytatások - Hivatalos premier dátumok

(Ha minden igaz, akkor hazánkban egy nappal korábban, szokás szerint csütörtöktől lesznek láthatóak az alkotások.

Az pedig már köztudott, hogy 2017.09.01. hatállyal a Fox mozis produkcióit hazánkban a Forum Hungary kezeli. Ennek én több ok miatt is nem örülök, de ez van.)

Avatar 2 - 2020. december 18.

Avatar 3 - 2021. december 17.

Avatar 4 - 2024. december 20.

Avatar 5 - 2025. december 19.


A Cinema Moziklub összes hang, fotó, video anyaga saját vagy más partner jogvédett, terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub 2008-2017

™ and © 2008–2017 Cinema Moziklub. All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub. Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the contribution of  Cinema Moziklub! Every other case, the sale, duplication, other transfer of these material or excerpts thereof, is strictly prohibited!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése