2011. április 11., hétfő

A király beszéde - The King's Speech - kritika



A király beszéde - The King's Speech - kritika

Colin Firth ismét hozta az angolos stílusát, akár csak Hele Bonham Carter. Fogalmam sincs, hogy Helena konkrétan mit kapott lelkiekben és szakmai tekintetben élettársától (Tim Burton), de egyre jobb és jobb lesz, az biztos.

A címszereplő és a párját alakító Helena Bonham Carter véleményem szerint nem voltak a film legkimagaslóbb egyéniségei Egy herceg, aki király lesz még mindig dadogással küzd, nem tudja leküzdeni problémáját, és túltenni magát ezen (talán sok minden máson is, ami nem került bele a filmbe). Nagyszerű segítő, "logopédus" szerepében látható Geoffrey Rush, az egyik, ha nem a leges legjobb alakítást nyújtotta ebben a filmben. A végsőkig a király mellett áll, élete végéig, de talán többet változik, mint maga őfelsége. A feleség szerepében látható Helene nem domborít túlságosan jelentőset, támogatja a férjét mindenben, ahogy az tőle elvárható, és ez meglátszik Colin Firth és az ő arcjátékán is.

A király beszéde jó film, de 12 Oscar-díj jelölés túlzás. Geoffrey Rush a háttérbe szorul, pedig szerintem inkább központi figura a filmben, mint bárki más. Colin Firth pedig egyértelműen, karriere eddig csúcsának legjobb "A Single Man" c. filmben nyújtott alakításáért érdemelte volna meg az arany szobrocskát.

Értékelésem: 7/10

A király beszéde (The King's Speech) imdb oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése