2011. április 11., hétfő

Anyát a Marsra - Mars Needs Moms - gálapremier



Anyát a Marsra - Mars Needs Moms - IMAX 3D gálapremier

2011.03.09., szerda, 19:00, Cinema City Aréna, IMAX terem

Budapestre is beköszöntött a digitális korszak. Pontosan két hétig tartott a teljes átállás, az új digitális IMAX rendszerre, az első mozzanattól az utolsóig. ennek megkoronázásaként az első digitális rendszerben vetített filmet gálapremier keretében tekinthették meg a szerencsések.

Az állófogadás tele volt  magyar celebekkel és hírességekkel, sok finomsággal.

Az IMAX terem felé menet a szemüveget átvéve nem is néztem meg hirtelen, hogy gyerek szemüveget kaptam, amire később hívta fel z egyik barátom a figyelmemet, aki meghívott. Így egy gyors csere következett, majd egy rövid felkonf után elkezdődött a film.


Kritika:

Őszintén szólva kicsit többet vártam tőle. A sztori jó, de nem tartom forradalminak, hiszen Spielberg és sokan mások is foglalkoztak már korábban a földönkívüliek témakörével. Látványban egész jó volt, de persze nem Avatar minőség. Láthattunk olyan elemeket, amiket direkt a 3D hatás fokozása miatt tettek bele, mint minden digitálisan "felturbózott" 3D film esetében.

Ha összességében nézzük, a film mondanivalóját átgondolva, azt mondom a karakterek és a dramaturgia is egész elfogadható. Érdekes elgondolás, hogy pont egy idegen fajnak lehet szüksége a mi anyáink tudására, nevelési szokásaira, főleg, hogy utána elintézik őket. Persze az emögött álló gonosz erőket, akit a marslakók idős vezetője képvisel, legyőzik és mindenki boldog lesz. Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz az, amikor mi akarunk majd segíteni egy idegen fajon és nem elvenni tőlük valamit. Bár ilyen filmet elég nehéz lenne eladni.

Anyát a Marsra, vagy a Földre, mindegy, a gyerekek elrángatják a szüleiket a filmre és mindenki egy 3D-és élménnyel gazdagabb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése