2011. április 18., hétfő

Fekete hattyú (Black Swan) - kritika

Fekete hattyú (Black Swan)

A film premierje a Velencei filmfesztiválon volt! Viszont szerencsésként meghívást kaptam a hivatalos magyar premier előtti bemutatóra (vetítésre)!


Kritika, vélemény a filmről.

Tökéletesség. Mindenki hajszolja, törekszik rá, szeretné elérni, vagy csak a vele járó boldogságot? Szerintem nem létezik tökéletesség, de ugyanakkor mindig is ott van előttünk. Balett táncosként az ember élete mondhatni szenvedés, hiszen minden egyes rezdülésének, mozdulatának a tökéletességet kell tükröznie, nem hibázhat.

Főhősünk is erre törekszik, azonban egyvalamit elfelejt, mégpedig igazán önmaga lenni. Kezdi elveszíteni valódi énjét, kissé már ünkívületi állapotba kerülni, mondhatni úgy viselkedik, mint egy őrült, megszállott. Mégis van vaalmi lenyűgöző, és magával ragadó a karakterben. Az pedig csak segít megérteni, hogy Natalie Pportman élete legjobb alakításaként formálja meg a hattyú királynőt.

Mindegyikünkben megvan a fekete -és fehér hattyú, a jó valamint a rossz. De képesek vagyunk előnyére fordítani mindegyik tulajdonságunkat és elérni célunkat. Nina a balerina szeretne tökéletes lenni, bár édesanyja (valószínűleg a saját múltja és élete miatt) javasolja, hogy vegyen vissza egy lépéssel, ne hajszolja túl magát.


Nem egyszerű film, mondhatni egy nehéz darabról van szó, viszont Natalie Portman és Vincent Cassel, valamint Mila Kunis remekül alakítja azon karaktereket, akik mondhatni részben befolyással vannak Ninaa Sayers-re.


09/10

Az értékelés, ami csak a műfaj keretein belül érvényes, mivel hasonló vagy más témájú filmekkel sem lehet összehasonlítani egy mozgóképet)















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése