2012. február 26., vasárnap

My Week with Marilyn - review - Egy hét Marilynnel - kritika

My Week with Marilyn - review - Egy hét Marilynnel - kritika



Egy fiatal srác ki akar törni, megvalósítani önmagát, álmait és a filmiparban dolgozni! elszántsága és határozottsága elképesztő! Végül eléri célját és nem is akárhova kerül, Marylin Monroe legújabb filmjének forgatásán lesz a rendező asszisztense! Az idő múlásával egyre közelebb kerül mindenki által csodált filmcsillaghoz! Az élet nem egyszerű, egy szeszélyes szöszi bombázó amerikából pedig hab a tortán!

A film előnyére legyen mondva, hogy sokat adott a történet egészéhez az, hogy nem USA-ban forgatták celebekkel. A brit színjátszás kíváló nagyságai közül feltűnik Kenneth Branagh, aki Laurence Olivier ("Larry") karakterét tőle megszokott művészi zsenialitással formálja meg, számunkra valós képet festve egy ideges, túlterhelt rendezőről, akin még Monroe is kifogott. Judi Dench színpadon és filmvásznon bizonyította már tehetségét, most epizódszerepbe tűnik fel a film forgatásán. Larry és Marilyn párja is megjelenik többé-kevésbé, de szinte jelentéktelennek mondható!

Michelle Williams teljesen a hatalmába kerít minket, Marilyn Monroe hihetetlen egyéniségének szinte tökéletes megformálásával. Marilyn a szemünk láttára kel életre, szexi, törékeny, zavart, ideges, kétségbeesett és magányos nőként, akire minden kívülálló a színészektől! Colin Clark (Eddie Redmayneazonban lelkesedésből adódóan, személyisége miatt teljesen másként látja a dolgokat, még Marilynt is megérti, egyre közelebb kerülve az elérhetetlen filmcsillaghoz, akivel egymásra olyan hatással lesznek, amire kezdetben még senki nem gondol!









(A kritika minden esetben kizárólag az író véleményét mondja el. A kritika bármely célú további felhasználása kizárólag az írója előzetes hozzájárulásával lehetséges! – The reviews presents, showing exclusevly only just the author’s (writer’s) oppinion! The reviews any kind of additional use allowed only with the author’s contribution! All Rights Reserved! 2012 – Erno Szarka)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése