2012. január 10., kedd

Lopott idő - kritika - In time - review


Ez a film sincs másként, mint a többi Hollywood-i alkotás. Kell egy eladható sztori és pár színész, ami legalább elsőre elrángatja a nézőt a mozi kasszáig. Ezt a szerepet jelen esetben Justin Timberlake és Amanda Seyfried hivatott betölteni. A történet mondhatni nem mindennapi. Főhőseink számára az egyetlen dolog, ami számít: az idő. Az emberi élet és kereskedelmi, fogyasztói mérő egység is.

A probléma, mint minden társadalmi egységben, a különbségekből adódik. Itt időzónákra van osztva a föld, ahol az egyikben, a gettóban minden nap rohanás az emberek számára, hiszen alig van idejük, míg máshol az embereknek több száz vagy ezer év áll rendelkezésükre. A film egésze mondhatni nem tartogat nagy meglepetést számunkra, hiszen kicsit túlságosan is az amerikai filmek egyik sémájával találkozunk, csak más tartalommal megtöltve. Az biztos, hogy Olivia Wilde még „50 évesen” is jól tartja magát. J

A színészi alakításokat sem nevezhetném túlságosan kiemelkedőnek, hiszen tulajdonképpen két névvel próbálják eladni a készítők a filmet. Egy dolog azonban biztos, a pozitív végkifejlet, hiszen a film végére amolyan Bonnie és Clyde módjára mentik meg a világot és találnak egymásra. Nem azt mondom, hogy a „Lopott idő” egy rossz film, de max. egyszer áldozhatunk az életünkből majdnem két órát arra, hogy megnézzük milyen is lenne, ha az élet és a pénz helyett is az idő lenne a legfontosabb, amivel a legtöbben, ha nem is mindenki, de a kapzsibbak akár a hallhatatlanságot is szeretnék elérni. Zárás képpen annyit, hogy ezúttal a film magyar címének fordítása abszolút illik a történethez.


(A kritika minden esetben kizárólag az író véleményét mondja el. A kritika bármely célú további felhasználása kizárólag az írója előzetes hozzájárulásával lehetséges! – The reviews presents, showing exclusevly only just the author’s (writer’s) oppinion! The reviews any kind of additional use allowed only with the author’s contribution! All Rights Reserved! 2012 – Erno Szarka)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése