2012. január 28., szombat

Cinema Moziklub - General Rules - Általános szabályok

Cinema Moziklub - General Rules - Általános szabályok





Cinema Moziklub – General game rules (Általános játék szabályzat) – Friday, January 27th, 2012

A kritika minden esetben kizárólag az író véleményét mondja el. A kritika bármely célú további felhasználása kizárólag az írója előzetes hozzájárulásával lehetséges! – The reviews presents, showing exclusevly only just the author’s (writer’s) oppinion! The reviews any kind of additional use allowed only with the author’s contribution! All Rights Reserved! 2012 – Erno Szarka


1.      A Cinema Moziklub jogi, politikai, vallási és mindenféle nézőpontból független, non-profit és kizárólag csak is Facebook rajongói oldal!!! - This site is legal, political, religious one and from all kind of viewpoints is independent, non-profit, and exclusively, only just a Facebook fan site!


2.      A Cinema Moziklub közreműködésével szervezett játékokkal kapcsolatban jogi út kizárva. Kivételt képez harmadik vagy további felek jogosan megítélt jogi keresete, ami bírósági pert von maga után.

3.      A játékok elsődleges szervezője a Cinema Moziklub (továbbiakban „főszervező”). Az adott játékhoz kapcsolódóan a nyeremény felajánlója (forgalmazó, stb.) „társszervező” általánosságban tekintve. A fent leírtak attól függetlenül, hogy a főszervező csak közvetíti a társszervező által felajánlott nyereményeket!


4.      A játékokra azon személyek jelentkezhetnek, akik az alábbi feltételeknek megfelelnek:

4.1.   természetes személy,

4.2.   rendelkezik Facebook profillal, mint valós, természetes magánszemély,

4.3.   a Cinema Moziklub Facebook (továbbiakban „FB”) oldalát LIKe-olta,

4.4.   betöltötte 12-dik, azaz tizenkettedik életévét,

4.5.   magyar állampolgár,

4.6.   állandó, bejelentett, magyar lakóhellyel rendelkezik,

4.7.   amennyiben NEM nagykorú (tehát kiskorú) a játékra jelentkező, úgy szükséges a törvényes képviselőjének esetleges írásos hozzájárulása is,

4.8.   az általános, valamint az adott játékhoz kapcsolódó játékszabályzatot betartja,

4.9.   az adott játékra való jelentkezés feltételeinek teljes mértékben megfelel!

4.10.                   A játékos, az adott játékra való jelentkezéskor pontosan megadja az alábbi személyes adatait:

4.10.1. teljes név,

4.10.2. állandó bejelentett lakcím,

4.10.3. e-mail cím,

4.10.4. mobiltelefonszám,

4.10.5. szükség esetén egyéb elérhetőség,



4.11.                   Az adott játékra való jelentkezés kizárólag akkor érvényes, ha a játékos a személyes adatin kívül az e-mail üzenetben pontosan megjelölte a játékhoz kapcsolódó tárgyat (pl. a film címe), valamint leírta a kérdést (vagy kérdéseket) és a saját, helyesnek gondolt válaszait, megfejtését (megfejtéseit, több kérdés esetén)!


4.12.                   Amennyiben kvízjátéktól eltérő nyereményjáték kerül megszervezésre, úgy annak külön szabályzata érvényes adott esetben, vagyis pl a legtöbb LIKE-ot gyűjtő játékos nyer, vagy egy adott képet LIKE-oló személyek közül sorsolással kerül kiválasztásra az egy vagy több nyertes.


4.13.                   A nyereményt (tárgynyeremény, szolgáltatás, vagy bármi egyéb) kizárólag az adott személy jogosult felhasználni! Azt semmilyen módon (akár anyagi, tárgyi vagy bármilyen ellenszolgáltatásért cserébe vagy anélkül) sem továbbíthatja másik természetes személy részére! Kivételt képez azon eset, amikor a játékos kérésére a főszervező, társszervező és a megjelölt természetes személy is hozzájárul! Ez esetben a nyertes játékos helyett az általa megjelölt személyen keresztül tarthat igényt a nyereményre (tárgynyeremény, szolgáltatás, stb.)!


4.14.                   A fent említett (5-dik pontban) részletezett feltételeknek megfelelő személyek jogosultak részt venni a játékokban (továbbiakban „játékos”)!



5.      A játékokban NEM vehetnek részt az alábbi személyek:

5.1.   Cinema Moziklub szerkesztésében, az adott játék szervezésében résztvevő személyek,

5.2.   Azon játékos, aki az adott nyereményért, annak felajánlója vagy más szervező által meghirdetett, szervezett játékban is részt vesz, kizárásra kerül a Cinema Moziklub által szervezett adott játékból! Tehát a nyeremények NEM halmozhatóak, több szervezés, játékon való részvétel esetén sem! Az adott játék kapcsán felajánlott nyereményért mindenki csak egy alkalommal játszhat, egy szervezőnél! Tehát, ha itt és más szervező játékán is részt vesz egy játékos, akkor csak az egyik vehető figyelembe összességében, a nyeremények halmozásának és a visszaélések elkerülése miatt!


5.3.   a magyar filmipar –és média képviselői (filmforgalmazó, reklámcég, könyvkiadó, bármilyen típusú média, sajtó)

5.4.   a fent említett személyek jogi szabályozásban meghatározott hozzátartozói, tisztségviselői, azok legközelebbi ismerősei,

5.5.   a játékszabályzatokat és a Magyar törvényeket, jogi szabályozásokat megszegő, be NEM tartó személyek, jogi személyek,


5.6.   azon játékosok, akik korábban bármilyen nyereményt megpróbáltak akármilyen módon továbbítani, értékesíteni, árusítani bárki részére,

5.7.   valamit a főszervező (Cinema Moziklub) és társzervezők jogosultak bárkit, bármilyen indokkal, bármilyen módon, akár az adott játékos tudta nélkül kizárni, a játékokból (akár csak egy esetben vagy véglegesen), esetlegesen a játékos tájékoztatása nélkül.


6.      A főszervező a közvetített nyereményekért felelősséget nem válla, mivel azt egy további szervezet, vagyis társszervező felajánlásával közreműködésével kerül kisorsolásra egy játék kapcsán. A Cinema Moziklub, illetve annak képviselője által a tárgynyereményben okozott kár vagy szolgáltatás esetén annak igénybevételének akadályozása esetén ismeri el saját felelősségét. Ezen feltételektől függetlenül a fő –és társszervező sem vállal automatikus kártérítési felelősséget, azonban mindannyian fenntartjuk a jogot, hogy esetlegesen egyedi elbírálás alapján kárpótoljuk a jogos nyertest!

6.1.   Az egy vagy több nyertes személy kiválasztása a főszervező (Cinema Moziklub), esetlegesen a társszervező(k) közreműködésével, szubjektív módon kiválasztott módon, véletlenszerűség elvén működő módszerrel történik!

6.2.   A sorsolásra a nyereményjáték befejezésének időpontja után kerül sor, amelyet követően 7, azaz hét naptári napon belül, a szerencsés nyerteseket e-mail üzenetben értesítjük!

6.3.   A sorsolást követően a szerencsés egy vagy több nyertest a főszervező mindenféle képpen értesíti írásban, vagyis e-mail üzenet útján, de fenntartja a jogot, hogy telefonon is tájékoztassa az érintett személyeket a nyerés tényének megállapításával kapcsolatban!

6.4.    Az egy vagy több nyertes személy kötelessége, hogy az adott játéknál megadott határidőn belül jelentkezzen a szervezők írásbeli és / vagy telefonon történő megkeresésére! Ez premier előtti, zártkörű vetítés esetén, szubjektív módon eldöntött időpont, amit a szervezőkön kívül nem jogosult senki sem felülbírálni, megváltoztatni, módosítani!


6.5.   Amennyiben tárgynyeremény került sorsolásra, úgy a nyertesnek vagy nyerteseknek kötelességük az értesítéstől számított 1, azaz egy héten belül jelentkezni. Továbbá, abban az esetben, ha a nyertes alapos indok nélkül elmulasztja ezen kötelezettségét, és a határidő lejárta után küldött második és egyben utolsó értesítésre sem reagál, válaszol 1, azaz egy héten belül, úgy elveszti jogosultságát a nyereménnyel kapcsolatban!

6.6.   A játékok kapcsán tárgynyeremény esetében annak átvételének módja legtöbb esetben személyes átvételt jelent a nyertes számára, ami Budapesten történik a főszervező, szervezők egyik illetékes kollégájának közreműködésével! Szolgáltatás (pl. forgalmazó által, premier előtti, zártkörű vetítésen biztosított részvételi lehetőség) esetén és személyes átvételkor is, a szolgáltatás igénybevételének illetve a személyes átvétel helyszínére történő oda –és hazajutás költsége a nyertes személyt vagy személyeket terheli!

6.7.   A nyertesnek személyazonosságát igazolnia kell arra alkalmas személyi okmányával. Amennyiben a nyertes cselekvőképességében korlátozott, úgy a nyeremény átvételére (nyereménnyel kapcsolatos érdemi ügyintézésre) csak a törvényes képviselőjével együtt jogosult. Amennyiben a nyertes cselekvőképtelen, úgy nevében kizárólag törvényes képviselője járhat el.

6.8.   A nyeremény harmadik fél részére a nyertes által a nyeremény átadását megelőzően át nem ruházható!

6.9.   A nyeremény más termékre nem cserélhető, illetve készpénzre nem váltható át. A főszervező és esetlegesen a társszervezők fenntartják a jogot, hogy amennyiben az adott nyeremény már nem elérhető, a nyeremény(eke)t egyéb, hasonló értékű és fajtájú nyereményekkel helyettesítse.

6.10.                      Amennyiben a nyeremény átvételének biztosítása (pl. rendezvényen való részvétel, tárgynyeremény átadása, stb.), a társszervező közvetlen vagy közvetett feladata, úgy abban az esetben ő vagy annak képviselője jogosult a nyertes személyazonosságát igazolni!

6.11.                   A főszervező a közvetített nyereményekért felelősséget nem válla, mivel azt egy további szervezet, vagyis társszervező felajánlásával közreműködésével kerül kisorsolásra egy játék kapcsán. A Cinema Moziklub, illetve annak képviselője által a tárgynyereményben okozott kár vagy szolgáltatás esetén annak igénybevételének akadályozása esetén ismeri el saját felelősségét. Ezen feltételektől függetlenül a fő –és társszervező sem vállal automatikus kártérítési felelősséget, azonban mindannyian fenntartjuk a jogot, hogy esetlegesen egyedi elbírálás alapján kárpótoljuk a jogos nyertest!


7.      A Cinema Moziklub a jogi rendelkezéseket az alábbiakban állapítja meg!


7.1.   A Játékban való részvételkor a Játékos önkéntesen, félreérthetetlenül és határozottan,
az adatkezelésről való megfelelő tájékoztatás birtokában hozzájárul ahhoz, hogy a
szervezők a Játékon keresztül nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos feladatai ellátása
céljából, a szükséges mértékben a felhasználó minden általa megadott adatát, (esetlegesen fotóját, önmaga arcképét), („Felhasználói Adatok”) a szervezők kezeljék.


7.2.   A főszervező (Cinema Moziklub, valamint esetlegesen a társszervezők) jogosult a nyeremény átadásáról kép-, hang- és filmfelvétel készíteni, amelyet jogosult idő és felhasználási mód korlátozás és külön díjazás nélkül felhasználni. A felhasználó különös gondossággal köteles eljárni, ha a Játék során harmadik személyek személyes adatait bocsátja a Samsung rendelkezésére. Az ilyen adattovábbítás jogi megfelelőségét a Samsung nem ellenőrzi, így ezzel kapcsolatban a teljes felelősség a játékost terheli!


7.3.   Az adatkezelésre jogosult személy a főszervező, esetlegesen a társszervezők. A Felhasználói Adatokat a nyereményjátékok megvalósításában közreműködő személyek és a vonatkozó technikai és személyzeti feladatokat végző személyek ismerhetik meg. A főszervező és társszervezők a Felhasználói Adatokat a Játékkal kapcsolatban igénybe vett megbízottjainak (pl. szállítók, pénzügyi szolgáltatók, IT szolgáltatók), valamint az illetékes hatóságoknak kiadhatja, amennyiben jogszabály azt előírja, illetve az üzleti követelmények azt megkívánják. A Felhasználói Adatok kezelésére kizárólag Magyarország területén kerülhet sor.


7.4.   A főszervező (Cinema Moziklub, valamint esetlegesen a társszervezők) jogosult a nyeremény átadásáról kép-, hang- és filmfelvétel készíteni, amelyet jogosult idő és felhasználási mód korlátozás és külön díjazás nélkül felhasználni, továbbá a nyeremény átvételét írásban elismertetni a nyertes személlyel vagy személyekkel! A felhasználó különös gondossággal köteles eljárni, ha a Játék során harmadik személyek személyes adatait bocsátja a főszervező és társszervezők rendelkezésére. Az ilyen adattovábbítás jogi megfelelőségét a szervezők nem ellenőrzi, így ezzel kapcsolatban a teljes felelősség a játékost terheli!


7.5.   A felhasználónak az adatkezeléssel kapcsolatos jogait és jogorvoslati lehetőségeit a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (a továbbiakban: „Adatvédelmi Törvény”) rendelkezései (9/A. §, 11-18. §, illetve a 27. §) tartalmazzák. A felhasználó az adatkezeléssel kapcsolatban a fentiek szerint információt kérhet, továbbá kérheti a Felhasználói Adatok helyesbítését vagy törlését. Az Adatvédelmi Törvény 16/A. §-ban meghatározott esetekben a felhasználó tiltakozhat Felhasználói Adatának kezelése ellen. Abban a nem várt esetben, ha a Felhasználói Adatokkal kapcsolatos jogokat megsértik, a felhasználó az Adatvédelmi Biztoshoz vagy bírósághoz fordulhat.


7.6.   Az Adatvédelmi Törvény 17. § (2) értelmében azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, a főszervező és esetlegesen, de nem feltétlenül a társszervezők köteles bizonyítani. Amennyiben a felhasználó az Adatvédelmi Törvény szerint kéri Felhasználói Adatainak törlését, a főszervező (Cinema Moziklub) számára a Felhasználói Adatok a továbbiakban nem állnak rendelkezésre, így nem lesz módja a továbbiakban bizonyítani az adatkezelés jogszerűségét. Erre tekintettel a Felhasználói Adatok törlésére vonatkozó kéréssel a felhasználó visszavonhatatlanul és feltétel nélkül azt is kijelenti, hogy a Felhasználói Adataival összefüggő adatkezeléssel és adatfeldolgozással kapcsolatosan nincsenek követelései.


7.7.   A Felhasználói Adatok kezelésével kapcsolatban további információt a Cinema Moziklub e-mailcímén kérhet!

7.8.   A Cinema Moziklub fenntartja a jogot, hogy bármilyen szabályzatot, bárkinek a hozzájárulása vagy előzetes (esetlegesen utólagos) tájékoztatása nélkül megváltoztassa, módosítsa, törölje, vagy hatályon kívül helyezze, mindezt törvényes keretek között!

7.9.   A Cinema Moziklub semmilyen felelősséget nem vállal a gmail fiókjában tárolt e-mailekben szereplő adatok, rajta kívül származó külső behatolás esetén történő adatvesztés következtében, amennyiben ez bizonyíthatóan (vagy nem), a Cinema Moziklub (esetlegesen a társszervezők) felelősségi körébe tartozik!


8.      A Cinema Moziklub és "Curaca86 blog" összes hang, fotó, video anyaga saját vagy más partner jogvédett, terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag írásbeli engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub és "Curaca86 blog" 2012

™ and © 2010–2012 Cinema Moziklub és "Curaca86 blog". All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub és "Curaca86 blog". Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the contribution of  Cinema Moziklub és "Curacao86 blog"! Every other case, the sale, duplication, other transfer of this material or excerpts thereof, is strictly prohibited!


Utolsó módosítás: 2012.07.08., 15:30

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése