2012. január 29., vasárnap

HBO - Luck - Befutó - Series Info


Cinema Moziklub – HBO –Befutó (Luck) – Press Release – Series Info – (Hungarian)





David Milch, a Deadwood alkotója és az elismert filmrendező, Michael Mann február 6-tól új, kilencrészes sorozattal jelentkezik az HBO-n. A Befutó főbb szerepeiben többek között az Oscar-díjas Dustin Hoffman és az Oscar-jelölt Nick Nolte látható.


Befutó bepillantást enged a lóversenyzés és a szerencsejátékok – a lótulajdonosok, a futtatók, a trénerek, a zsokék, a fogadók és az egyéb szerencsejátékokban utazók – világába. Michael Mann és David Milchzseniális szereplőgárdával dolgozhatott – élén Hoffmannal és Nolte-val. Az epizódok elkészítésében a két vezető producer szorosan együttműködött: Milch mesterien irányította a forgatókönyvírást, Mann pedig minden szempontból felügyelte a sorozat készítését.
Befutót a kaliforniai Santa Anita versenypályán és egyéb Los Angeles-i helyszíneken forgatták.

A főcím alatt a Massive Attack Splitting The Atom című száma hallható.








A történetről

A sorozat kezdetén Chester „Ace” Bernstein (Dustin Hoffman)hároméves börtönbüntetés után szabadul (később megtudjuk, hogy a társa bűne miatt ült). Sofőrje és testőre, Gus Demitriou (Dennis Farina)várja kint, aki egy 2 millió dolláros ír ló futtatójának adja ki magát, miközben a lovat valójában Ace vette nemrég. Egy zseniális, de rossz hírű tréner, a perui Turo Escalante (John Ortiz) bemutatja a szóban forgó, nagy becsben tartott ír telivért, akit jelenleg állatorvos barátnője, Jo (Jill Hennessy) vizsgál. Eközben a veterán edzőből lett lótulajdonos, Walter Smith (Nick Nolte) óvatosságból nem veri nagydobra a „Big Horse” nevű, ígéretes lovával kapcsolatos reményeit. Persze azt nem tudni, hogy miért óvatos, de az kiderül, hogy sötét és botrányos múlt van a ló mögött.





Egy másik történetszálon a négy mindenre elszánt szerencsejátékos – Marcus (Kevin Dunn), Renzo (Ritchie Coster), Jerry (Jason Gedrick) és Lonnie (Ian Hart) – összedobja, amije van, és felteszik Jerry megérzésére, a nap nagy dobására, ami nem más, mint a sokat fizető hat nyerő.
A sorozatban találkozunk még zsokékkal: a kezdő zsoké Leonnal, más néven „Bug Boy”-jal (Tom Payne), a zsoké ambíciókat dédelgető lovászlánnyal, Rosie-val (Kerry Condon), a tehetséges, de részeges veterán zsokéval, Ronnie Jenkinsszel (a legendás exversenyző, Gary Stevens alakítja), valamint Joey Rathburn zsokéügynökkel (Richard Kind).








A színészekről

Chester „Ace” Bernstein szerepében Dustin Hoffman, az Esőember és a Kramer kontra Kramer Oscar-díjas színésze látható. Hoffmannak ez az első igazi alakítása tévésorozatban, és egyben a sorozat producere is.

Befutó visszatérő szereplői:

Dennis Farina (Esküdt ellenségek, Ryan közlegény megmentése, Blöff),
John Ortiz (Amerikai gengszter, Halálos iram),
Richard Kind (Kerge város, Egy komoly ember),
Kevin Dunn (Transformers),
Nick Nolte (Oscar-jelölt a Kisvárosi gyilkosság és a Hullámok hercegecímű filmekért),
Jason Gedrick (Lánglovagok),
Ritchie Coster (A sötét lovag),
Ian Hart (A közellenség, Harry Potter és a bölcsek köve),
Tom Payne, Kerry Condon (Róma) és
Jill Hennessy (Bostoni halottkémek/Nyughatatlan Jordan).

A vendégszereplők között feltűnik: Patrick J. Adams, Joan Allen, W. Earl Brown, Bruce Davison, Spencer Garrett, Barry Shabaka Henley, Ted Levine, Jürgen Prochnow, Alan Rosenberg, Mercedes Ruehl, Chantal Sutherland és Sir Michael Gambon.








A szinkronhangok

Dustin Hoffman / Chester Bernstein      Tahi Tóth László
Dennis Farina / Gus Demitriou                Vass Gábor
John Ortiz / Turo Escalante                       Széles Tamás
Kevin Dunn / Marcus                                  Gesztesi Károly
Ritchie Coster / Renzo                               Seder Gábor
Jason Gedrick / Jerry                                  Zámbori Soma
Ian Hart / Lonnie                                          Galbenisz Tomasz
Richard Kind / Joey Rathburn                   Kerekes József
Tom Payne / Leon Micheaux                     Czető Roland
Gary Stevens / Ronnie Jenkins                Gubányi György
Nick Nolte / Walter Smith                           Reviczky Gábor








A Befutó február 6-án érkezik az HBO-ra:

• szinkronos premier: február 6. hétfő, 21:20

• eredeti nyelvű, feliratos premier: február 8. szerda, 20:15
Az új részek hétfő, illetve szerda esténként láthatók a csatornán.
A sorozat egyes epizódjai már az amerikai premier másnapján (január 30-tól) felkerülnek az HBO GO és az HBO OD filmtárba.







Az HBO GO-ról

Az HBO GO az HBO online filmtára. A nap 24 órájában, a hét bármely napján több száz órányi tartalom elérhető: hollywoodi sikerfilmek, az amerikai HBO saját gyártású sorozatai, egyéb nagy sikerű szériák, dokumentumfilmek és a magyar HBO legjobb saját gyártású produkciói szerepelnek a kínálatban. Bármikor megállítható, előre- vagy visszatekerhető műsor. Jelenleg a TARR Kft., a Vidanet és az Invitel kábeltévé- és HBO Maxpak-előfizetéssel rendelkező ügyfelei számára érhető el a szolgáltatás, az HBO Maxpak csomag részeként. 2012-ben azonban további szolgáltatók is bevezetik az HBO GO-t.



Az HBO On Demand-ről

Az HBO On Demand az HBO hagyományos televíziós filmtára. Korlátlan otthoni mozizás a nap 24 órájában, a hét bármely napján. Hetente frissülő kínálatában átlagosan 50 film és 70-75 sorozat közül, azaz kb. 140-150 órányi filmből és sorozatból válogathatnak a nézők. A filmeket bármikor megnézhetik, megállíthatják, visszatekerhetik, és akár egy későbbi időpontban is folytathatják. Jelenleg a UPC szolgáltatási területén, valamint a T-Home és az Invitel IPTV platformján érhető el az HBO On Demand.




Forrás (Source): HBO Magyarország Sajtószoba (HBO Hungary Press Room) – http://www.hbo.hu/



Minden jog fenntartva! – All Rights Reserved! – Cinema Moziklub – 2012






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése