2012. január 10., kedd

Szilveszter éjjel - kritika - New Year’s Eve - review


Szilveszter éjjel - kritika - New Year’s Eve - review


Egy sokszereplős vígjáték ezúttal nem Valentin napjára, hanem az év végi ünnepi időszak környékére időzítve, a Warner ezzel nem is tévedett. Sokan kaphatóak vagyunk egy kis kikapcsolódásra, lazításra, a mozivászon előtt, hogy megcsodáljuk, híresességek által megformált karakterek, tipikusan amerikai szempontból elképzelt helyzetekben, miként ünneplik a szilvesztert, újévet, hogy alakul az életük az év utolsó és első napján.

A szkeptikus és hasonló filmekkel kapcsolatos esetleges előítéleteink ellenére biztosan állíthatom, ha nem is túl sok, de egy szikrányi mondanivalót hordoz magában, ezen mozgóképi alkotás. Láthatunk benne egy kis drámát, de a szeretetet és szerelmet különböző módon megjelenni előttünk a mozivásznon. Nem számít, hogy producer, énekes, futár, kórházi beteg, titkárnő, vagy akár egyedülálló anyuka, a célunk egy és ugyanaz: megtalálni a boldogságot valaki személyében. Minden bizonnyal nem mondok nagy titkot, ha elárulom, hogy szilveszter és újév napján ez mindenkinek sikerül a maga módján.

Humorban és klisé szerű fordulatokban is bővelkedik a film, azonban mégis ott van bennük az, hogy az új év pozitív dolgot hozhat. Ez így is lesz, hiszen így vagy úgy, de New York városában ezúttal is minden (majdnem) tökéletesen alakul szilveszter éjjel és senki nem marad egyedül.

Ha valaki az év elején is egy kis ünnepi hangulatra, nosztalgiára vágyik napjaink felkapott előadóitól kölcsön vett zeneszámokkal teletűzdelt vígjátékban, akkor még 2012 elején is bátran nézzétek meg a Szilveszter éjjel c. filmet!


(A kritika minden esetben kizárólag az író véleményét mondja el. A kritika bármely célú további felhasználása kizárólag az írója előzetes hozzájárulásával lehetséges! – The reviews presents, showing exclusevly only just the author’s (writer’s) oppinion! The reviews any kind of additional use allowed only with the author’s contribution! All Rights Reserved! 2012 – Erno Szarka)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése