2019. október 4., péntek

Találj rám! (Find Me) - André Aciman könyvbemutatója Budapesten

Ez már tényleg a célvonal. Elkészült a folytatás, hamarosan pedig a világon elsőként olvashatjuk. :)

https://cinemamoziklub.blogspot.com/2019/03/szolits-a-neveden-call-me-by-your-name-konyv-folytatas-talalj-meg-find-me.html


A budapesti könyvbemutató, az ELŐRENDELÉS kapcsán is linkek lentebb találhatóak.

CMBYN film + könyv "kritika" ("könyv elemzés"), valamint a CMBYN könyv ajánló cikk végén található.

A könyv az október 29-i MEGJELENÉS előtt CSAK OKTÓBER 11-ÉN LESZ MEGVÁSÁROLHATÓ, a Margó Irodalmi Fesztiválon a Líra Könyvek standján, 20% kedvezménnyel!

Találj rám! (Find Me)

Megjelenés dátuma: 2019.10.29.

Tartalom:

Az Athenaeum könyvkiadó hivatalos sajtóközleménye.

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő Szólíts a neveden szerzője visszatér csodásan összetett lelkű szereplőihez, hogy évtizedekkel első találkozásuk után tovább kutassa, vajon hány különféle alakban is jelenhet meg a szerelem.

Egyetlen közelmúltbeli regény sem beszélt olyan megrendítően a szerelem természetéről, mint André Aciman lenyűgöző könyve, a Szólíts a neveden. Legelső, 2007-es megjelenésekor Stacey D’Erasmo, a New York Times kritikusa „szerelmes levélnek, vallomásnak, különlegesen gyönyörű könyvnek” nevezte. Mintegy háromnegyedmillió eladott példány után pedig megszületett a később Oscar-díjjal is jutalmazott filmváltozat, amelyben Timothée Chalamet játszotta a kamasz Eliót, Armie Hammer pedig Olivert, a fiatal doktoranduszt, akivel egymásba szeretnek.

A Találj rám!-ban először Samuellel, Elio édesapjával találkozunk: épp látogatóba utazik Firenzéből Rómába a fiához, aki időközben sikeres zongoraművész lett. Egy fiatal nővel való véletlenszerű találkozása a vonaton fenekestül felforgatja az idős Sami terveit, örökre megváltoztatva életének hátralévő részét.

Nem sokkal ezután Elio Párizsba költözik, ahol ő maga is találkozik valakivel, Oliver pedig, aki időközben családos ember és főiskolai tanár lett Amerikában, hirtelen azon kapja magát, hogy szeretne visszalátogatni Európába.

Aciman érzékeny szerző, egyetlen rejtett rezdülés, az érzelmek egyetlen árnyalatnyi változása sem kerülheti el a figyelmét, hiszen ezekből áll össze a szenvedély. A Találj rám! visszatér az egyik legnagyszerűbb kortárs szerelmi regény világába, tovább feszegetve a kérdést, elmúlhat e valaha az igazi szerelem?



André Aciman Magyarországon mutatja be a Találj rám! című regényét

Óriási megtiszteltetés mind a kiadónak, mind pedig a Margó Irodalmi Fesztiválnak, hogy a könyv szerzője, André Aciman elfogadta meghívásunkat, és a rendezvény alkalmából Magyarországra látogat. Balázsy Panna író, újságíró fogja kérdezni a Várkert Bazárban október 11-én 19:30-tól a fesztivál Világirodalmi színpadán.

Egészen különleges kiváltságnak érezzük, hogy a világhírű szerző nálunk mutatja be először új remekművét, és a beszélgetés után dedikálja is könyveit. Mivel a Találj rám!, a jogtulajdonosok legszigorúbb utasítása értelmében a világon sehol sem kerülhet kereskedelmi forgalomba október 29. előtt, az új kötet előrendelt példányait természetesen nem tudják dedikáltatni az olvasók a Margó Irodalmi Fesztiválon, hiszen a nemzetközi szerződéseink nem engedik a kiszállítást.

A program napján (október 11-én) azonban a helyszínen minden olvasó hozzájuthat a kötethez a Líra standján.

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy a Szólíts a neveden című világsiker folytatása a nemzetközi premierrel azonos napon, október 29-én jelenik meg Magyarországon. Az előrendelt könyvek kiszállítása ekkor kezdődik meg.

Az Athenaeum Kiadó csapata

Facebook ESEMÉNY: https://www.facebook.com/events/2141613602807959/



Margó Olvasókör FB csoportj: https://www.facebook.com/groups/459585558194890

További információ:

ELŐRENDELÉSi lehetőségek

André Aciman: Találj rám!


Eredeti megnevezés: Find Me
Megjelenés: 2019.10.29.
Méret [mm]: 125 x 200 mm
Kötésmód: kartonált
Oldalszám: 300
Tömeg [g]: x
ISBN: 978-963-293-875-2
EAN: x
Kiadó: Athenaeum (Líra könyvek csoport)
Műfaj: szépirodalom, regény
Fordító: Szigethy-Mallász Rita
Ajánlott fogyasztói ára: 3,999 Ft



vagy




André Aciman: Find Me

Amazon UK

paperback (puha kötés)


hard cover (kemény kötés)


Bookdepository

paperback (puha kötés)



hard cover (kemény kötés)




André Aciman (1951. január 2.)

Egyiptomi születésű olasz-amerikai regényíró, esszéista és a 17. századi irodalom kutatója. Diplomáját angolból és összehasonlító irodalomtudományból a Lehman College-on, doktoriját a Harvardon szerezte, tanított például a Princeton és a Bard egyetemeken, valamint a New York Universityn kreatív írást is.

Több kötet szerzője. 1995-ös Out of Egypt című memoárja, amely arról szól, milyen volt zsidó gyermekként a posztkoloniális országban cseperedni, elnyerte a Whiting-díjat; 2007-ben megjelent Call Me by Your Name (Szólíts a neveden) című regényét pedig szépirodalom kategóriában Lambda Irodalmi Díjjal jutalmazták. A kötetből Luca Guadagnino rendezett nagyjátékfilmet 2017-ben, James Ivory forgatókönyvéből, Armie Hammer és Timothée Chalamet főszereplésével.

Jelenleg a Graduate Center of the City University of New York professzora, kiemelt területei az irodalomtörténet és a francia irodalom, Marcel Proust munkássága. Írásai számos folyóiratban megjelentek, esszéit többször beválogatták a műfaj amerikai legjobbjai közé.

Call Me by Your Name (Szólíts a neveden) (2017)
Film + Könyv vélemény, (kritika)


Könyv ajánló




A "vélemény, kritika cikkemben", írásomban nem csak a film, majd könyv kapcsán írok bővebben, de szerintem azt is kifejtettem, hogy MIÉRT NEM kellene, volna szükségszerű, lenne értelmetlen a folytatás, minden tekintetben, formában.

A cikkben a FILM és KÖNYV kapcsán is minden infót megtalálsz. Az alábbi linken pedig a magyar (és pár nemzetközi) DVD- és Blu-ray kiadás részleteit találod.

Call Me by Your Name (Szólíts a neveden) (2017)
DVD- és Blu-ray ajánló (hazai és nemzetközi)




A film (és hozzá kapcsolódó anyagok) megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hungarian "age classification" of this film is not recommended age under 16 (sixteen)!


Magyar mozi premier (Hungarian release date): 2018.02.08. (February 08th, 2018)


Magyar DVD- és Blu-ray megjelenés (Hungarian Home Entertainment release date): 2018.06.22. (June 22nd, 2018) (Gamma Hone Entertainment Kft. (Bontonfilm CZ))


A filmet ("Call Me by Your Name (Szólíts a neveden)" (2017)) Magyarországon a(z) InterCom forgalmazza, a jogokat a(z) InterCom, valamint a(z) Frenesy Film Company, Sony Pictures Classics, illetve esetlegesen más jogtulajdonos képviseli, gyakorolja! A tartalom engedély nélküli felhasználása tiltott!

This movie ("Call Me by Your Name (Szólíts a neveden)" (2017)) Hungarian distributor is InterCom. The original rights of this movie is own by InterCom and / or Frenesy Film Company, Sony Pictures Classics, and / or other companies which one(s) connects, relates to this movie! Not allowed to use this content without permission!

A Cinema Moziklub összes hang, fotó, video anyaga saját vagy más partner jogvédett, terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub 2008-2019

™ and © 2019 Cinema Moziklub. All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub. Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the permission/contribution of Cinema Moziklub! Every other case, the sale, duplication, other transfer of these material or excerpts thereof, is strictly prohibited!

--------------------

Szólíts a neveden 2, Call Me by Your Name 2, Szólíts a neveden folytatás, Call Me by Your Name sequelCMBYN sequelCMBYN 2, Find Me, Find Me book, Megtalállak, Megtalállak könyv,


Szólíts a neveden, Call Me by Your Name, Luca Guadagnino, André Aciman, Sufjan Stevens, Armie Hammer, Timothée Chalamet, Elio Perlman, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois, Vanda Capriolo, Antonio Rimoldi, Elena Bucci, Marco Sgrosso, Peter Spears


előzetes, szinkronos, szinkronos előzetes, magyar szinkronos előzetes, filmklip, clip, official trailer, exclusive, exkluzív, így készült, kulisszák mögött, interjú, összeállítás, featurette, extra, behind the scenes, making of

megható, szerelem, meleg film, meleg film, Legjobb film

drama, heartbreaking, masterpiece, gay, gay movie, gay themed movie, lmbt, lgbt, love

mozi, film, movie

Cinema Moziklub



#CinemaMoziklub #moziznijo #AndréAciman #AndreAciman #FindMe #FindMeBook #TaláljRám #TalaljRam #TaláljRámKönyv #TalaljRamKonyv

#ArmieHammer #TimothéeChalamet #TimotheeChalamet #CallMeByYourName #CMBYN #SzólítsANeveden #SzolitsANeveden #CallMeByYourName2 #CMBYN2 #CallMeByYourNameSequel

#CMBYNSequel #SzólítsANeveden2 #SzolitsANeveden2 #SzólítsANevedenFolytatás #könyv #könyvbemutató #book #BookPresentation #BookLaunch #OlvasniJo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése