2019. október 25., péntek

Cinema City Filmünnep 2019

Újra a filmeket ünnepeljük a Cinema City mozikban!


A részletek előtt a lényeg röviden. :)

Időpont: 2019.10.24. - 10.27. (csütörtök - vasárnap)

Helyszín: Minden Cinema City mozi

Jegyárak:

- 2D: 900 Ft
- 3D és Simple IMAX: 1,100 Ft + szemüveg
- ScreenX: 1,460 Ft
- VIP 2D: 5,000 Ft
- VIP 3D: 5,300 Ft + szemüveg
- 4DX 2D: 1,900 Ft
- 4DX 3D: 2,100 Ft + szemüveg

A feltüntetett 3D jegyárak nem tartalmazza a 3D-s szemüveg díját (normál 3D vetítés: 250 Ft, IMAX 3D vetítés: 310 Ft).

(A 4DX terem 3D vetítésein használható a korábban megvásárolt 3D szemüveg.)

Az online jegyvásárlás esetében 60 Ft adminisztrációs díj társul jegyenként.

IMAX, ScreenX, VIP: Cinema City Arena

4DX: Cinema City Westend (Budapest), Debrecen, Győr

(Hivatalos sajtóközlemény, változatlan formában:)

Október 24. – 27. között rendezi meg a Cinema City mozirajongóknak szóló eseménysorozatát, a Filmünnepet. A négy nap során minden fővárosi és vidéki moziban 10 filmet premier előtt mutat be, 4 alkotást premieren tűz műsorára a mozihálózat, összesen 29 film közül választhatnak a mozizni vágyók. A nézők 900 forintért (2D) és 1100 forint plusz szemüveg (3D vetítés) áron vásárolhatnak jegyet többek között Vincent Cassel, Juliette Binoche filmjeire és találkozhatnak a Valan - Az Angyalok Völgye és Szép Csendben magyar filmek alkotóival. A mozilánc minden formátuma részt vesz a Filmünnepen, így az IMAX 3D (1100 forint plusz szemüveg), a VIP 2D (5000 forint), a VIP 3D (5300 forint), a 4DX 2D (1900 forint), 4 DX 3D (2100 forint plusz szemüveg) és a régióban egyedülálló ScreenX is (1460 forint).


Premier előtti családi filmek

Premierként debütál a mozikban a gyermekeknek és családosoknak szóló Jetikölykök animáció, melyben egy baráti társaság találkozik egy fiatal jetivel, kalandos felfedezőútra indulnak, hogy összehozzák a varázslatos teremtményt a családjával a föld legmagasabb pontján. A szintén október 24-én mozikba kerülő Szörnyen boldog Halloween animációs mozi Salma kalandos és varászlatos utazását mutatja be, ahol megnyílik előtte a holtak világa. Az Adams Family – A galád család, a Halloween első számú famíliája és a Clara – Egy tündéri kaland animációs filmek premier előtt kerülnek bemutatásra. Clara, a fiatal lány egy varázslatos világban él mágusok, törpék, sárkányok között, majd egy nap útnak indul, hogy megtalálja a választ arra, hogy ki is ő valójában, valamint, hogy megvédje világát és legyőzze egy gonosz varázsló ármánykodását.

Premier előtti magyar filmek

Idén sem lesz hiány a magyar filmekben, a hivatalos bemutató előtt tűzi műsorára a Cinema City a Filmünnep alkalmával a Szép Csendben című játékfilmet, két közönségtalálkozó alkalmával a produkció készítőivel is találkozhatnak a nézők. Bagota Béla első nagyjátékfilmje, a feszült és szívszorító lélektani krimi, a Valan - Az angyalok völgye is a négynapos eseménysorozaton debütál, két közönségtalálkozó alkalmával a mozizók az alkotókkal is beszélgethetnek. A Vadonvilág - Gróf Széchenyi István Nyomában magyar dokumentumfilmet mind a fővárosban, mind vidéken műsorra tűzi a Cinema City, a Cinema City Westendben pedig filmklub beszélgetésen vehetnek részt a nézők.

Premier előtti francia filmek

A francia vígjátékok kedvelői szintén premier előtt nézhetik meg a Lázadók című alkotást, Vincent Cassel főszereplésével pedig a Különleges életek című drámát. Juliette Binoche főszereplésével egy francia-belga romantikus dráma, a Szerelemre kattintva is a mozikba érkezik a Filmünnep alatt, a film Claire, az ötvenes évei elején járó irodalom professzor közösségi média alteregójának történetét mutatja be. A film kapcsán október 25-én, a Cinema City Allee-ban filmklub keretében beszélgethetnek a nézők az alkotásról a francia rendezővel.

Horror, dráma és dokumentumfilm a Filmünnep műsorán

A horror iránt rajongóknak szól a Halálod appja, illetve a felkavaró Fehér Éjszakák rendezői változata. A dráma kedvelői premier előtt tekinthetik meg az Amundsen című norvég-svéd-cseh alkotást, ami Roland Amundsen norvég felfedező és sarkkutató korát és életét mutatja be. A dokumentumfilmek és a zene rajongói az Aretha Franklin életét és munkásságát bemutató Aretha Franklin: Amazing Grace - A szeretet hangján című filmet nézhetik meg a hivatalos bemutató előtt.

A Cinema City Filmünnep előadásaira jegyvásárlás a pénztárakban október 19-én reggel indul, online a www.cinemacity.hu oldalon vagy a Simple applikáción keresztül lehetséges, jegyfoglalásra nincs lehetőség.


Háttérinformációk:

A Cinema City 1930-ban, Haifán kezdte működését, 1997-ben nyitotta meg első moziját Budapesten. A Cinema City Magyarország jelenleg a főváros 5 pontján 68, köztük 1 IMAX és 1 4DX, az ország további 12 megyeszékhelyén pedig összesen 85 mozitermet működtet, ebből 2 4DX mozit Győrben és Debrecenben.

A Cinema City a Cineworld hálózattal történt összeolvadása után Európa második legnagyobb mozihálózata. A vállalat összesen 238 mozit üzemeltet Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Izraelben, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Nagy-Britanniában és Írországban 2292 mozivásznon kínálva a szórakozás élményét digitális minőségben.

A Cineworld Csoport 2018 február végével felvásárolta a Regal Entertainment Group amerikai moziüzemeltető vállalatot. A felvásárlás eredményeként egy globális moziüzemeltető, a világ második legnagyobb mozihálózata jött létre tíz országra kiterjedő jelenléttel, amely így összesen 787 mozival 9503 mozivásznon nyújt minőségi szórakozást.

A Cinema City és Cineworld az IMAX jogok kizárólagos tulajdonosa, 34 IMAX és 44 4DX mozi valamint 12 VIP mozirészleg üzemeltetője. A vállat kétszer, 2004-ben és 2011-ben is elnyerte a szakmai zsűri által megítélt Év Moziüzemeltetője címet. Legutóbb 2016-ban kapta meg a las vegasi CinemaCon fórumon a Global Achievement in Exhibition nagydíjat.



Forrás: Cinema City Magyarország

A Cinema Moziklub összes hang, fotó, video anyaga saját vagy más partner jogvédett, terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub 2008-2019

™ and © 2019 Cinema Moziklub. All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub. Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the permission/contribution of Cinema Moziklub! Every other case, the sale, duplication, other transfer of these material or excerpts thereof, is strictly prohibited!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése