2018. február 12., hétfő

Fifty Shades Freed (A szabadság ötven árnyalata) - vélemény, (kritika)

Kaptunk 3x 50 árnyalatot Krisztián és Anasztázia életéből, de vége. Nincs több Szürke-film”. Sajnos ez a könyvekről nem mondható el, hiszen egy vagy két kötet is kapható, amiben kizárólag Mr. Grey nézőpontjából láthatjuk a történteket. Ez mind Erika Leonard James érdeme. Mi a francot jelent? Nem is érdekel, akit igen, az elolvassa, vagy már meg is tette.



Mondhatni ugyanazt kaptuk most is, mint eddig. Talán egy ”árnyalatnyival” több humor és dráma (ez jobban jött volna az előző, elvileg ”sötét(ebb)" epizódban) volt a ”Szürke 3-ban”, kevesebb szexjelenettel. Persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy – fogalmam sincs a könyvhöz képest mennyire, de – fejlődött a sztori. Nem így van, sőt. Megmaradt a hollywoodi sablon szintjén minden tekintetben.






Ott van ugye Jack Hyde (Eric Johnson), akiről végre kiderül, hogy miért annyira nagyon dühös riválisára, akinek nála jobb élet jutott. Lényegében az ő ”kavarása” adja az egész film drámai vonalának egy részét. A másik fontos nézőpont Anastasia Steele (Dakota Johnson) és Christian Grey (Jamie Dornan) párkapcsolata, ami a házassággal kezdődik, és az azt megzavaró problémákkal folytatódik (ebben a filmben). Ezt sem vitték igazán túlzásba.




Ott van Ana, vagyis már Mrs. Grey, aki próbálja megőrizni függetlenségét, munka, barátok, nem akarja elveszteni azt, aki önmagává teszi, mert kapcsolatban van. Viszont Mr. Grey pedig próbál beletanulni az új helyzetbe, ami nagyon nem megy neki. Még kevésbé képtelen feladni önmagát, hiszen nagyon nehezére esik megbirkózni élete legnagyobb kihívásával – a házassággal, párkapcsolattal.



A mellékszereplők mondhatni szinte jelentéktelenek, csak az állóvíz felkavarása céljából vannak előttünk. Ha már egyszer eddig láttuk őket, egy kicsit most is megmutatják magukat. Ezzel együtt eléggé fellazítja, vagyis inkább hígítja a film hangulatát Anasztázia és Krisztián közti viccesebbre vett jelenetek. A film utolsó, feszültebbé vált részé sem teljesen ellensúlyozza az elején tapasztalt lazaságot. Csak azt igazolja, hogy egy átlagon aluli, szinte olvashatatlan könyvből, egy átlag számára elviselhető kikapcsolódást nyújtó alkotást hozatok létre.



Még mindig annyira jelen van Christian személyén az uralkodási, birtoklási vágy, mint nézőn az unalom. Csak ő a csajt akarja, mi pedig, Ana szélesre tárt szájához hasonlóan ásítva a film végét várjuk, hogy megszabadulva ettől a történettől élvezhessük a szabadság sok-sok árnyalatát.

A stáblista elején pedig egy kis bónusz jelenetben láthatjuk még utoljára főhőseinket, hogy a néző megnyugodhasson, happyenddel zárul történetük. Lazításként, kikapcsolódásképpen, ahogy mondani szoktam néha egyes ”(csajos) vígjátékok” esetében, ”agymosásnak” tökéletes, de más célt amúgy sem szolgál, kivéve, hogy a színészek és a stúdió sem panaszkodjon anyagi szempontból.



Utolsó módosítás: 2018.02.13., 17:55

A film (és hozzá kapcsolódó anyagok) megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hungarian "age classification" of this film is not recommended age under 18 (eighteen)!

Magyar mozi premier (Hungarian release date): 2018.02.08. (February 08th, 2018)


A filmet ("Fifty Shades Freed (A szabadság ötven árnyalata)" (2018)) Magyarországon a(z) UIP-Duna Film forgalmazza, a jogokat a(z) UIP-Duna Film, valamint a(z) Universal Pictures, illetve esetlegesen más jogtulajdonos képviseli, gyakorolja! A tartalom engedély nélküli felhasználása tiltott!

This movie ("Fifty Shades Freed (A szabadság ötven árnyalata)" (2018)) Hungarian distributor is UIP-Duna Film. The original rights of this movie is own by UIP-Duna Film and / or Universal Pictures, and / or other companies which one(s) connects, relates to this movie! Not allowed to use this content without permission!


A Cinema Moziklub összes hang, fotó, video anyaga saját vagy más partner jogvédett, terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub 2018

™ and © 2018 Cinema Moziklub. All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub. Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the contribution of  Cinema Moziklub! Every other case, the sale, duplication, other transfer of these material or excerpts thereof, is strictly prohibited!

----------

A szabadság árnyalata, Fifty Shades Freed, 50 Shades Freed, Fifty Shades Trilogy, Fifty Shades Movies, E. L. James, Dakota Johnson, Anastasia Steele, Jamie Dornan, Christian Grey, Eric Johnson, Eloise Mumford, Bella Heathcote, Rita Ora, Luke Grimes, Victor Rasuk, Max Martini, Bruce Altman, Kim Basinger, Marcia Gay Harden


előzetes, szinkronos, szinkronos előzetes, magyar szinkronos előzetes, filmklip, clip, official trailer, exclusive, exkluzív, így készült, kulisszák mögött, interjú, összeállítás, featurette, extra, behind the scenes, making of

romantikus, romantikus film, erotikus, szexi

romantic, romantic movie, erotic, sexy, drama

mozi, film, movie

Cinema Moziklub,

#CinemaMoziklub #ASzabadságÖtvenÁrnyalata #FiftyShadesFreed #FiftyShadesMovies #ELJames #DakotaJohnson #AnastasiaSteele #JamieDornan #ChristianGrey #IMAX

#EricJohnson #EloiseMumford #BellaHeathcote #RitaOra #LukeGrimes #VictorRasuk #MaxMartini #MarciaGayHarden #romantikus

#romantikusfilm #romantikusdrama #romantic #romanticmovie #drama #movie #film #mozi #DakotaJohnsonMovie #JamieDornanMovie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése