2012. augusztus 30., csütörtök

Elysium-i sci-fi (2013)

Elysiumi sci-fi

Neill Blomkamp furcsa figura. Szinte a semmiből bukkant fel 2009-ben, amikor elképesztő sikert aratott egy rövidfilmjéből készült mozifilm, a Distric 9. A sci-fi vad volt és erőszakos, de ugyanakkor gondolattal teli: a speciális kombináció kultusz-sikert és négy Oscar-jelölést hozott. Valamint egy következő filmet, mely mögött már egy nagy stúdió, nagy költségvetés és sztárok állnak. A lényeg azért ugyanaz marad. Blokamp, ahogy Matt Damon, az új film főszereplője nemrég nyilatkozta, imádja a nagy fegyvereket, a fura fejű mutánsokat és az erőszakot. És utálja a butaságot.






Az Elysium (Elysium, bemutató 2013 elején) a jövőben játszódik, melynek jómódú polgárai a föld körül keringő űrállomáson élnek; a pusztasággá változott Földön csak a szegények és a betegek maradtak. A történet fordulatait ugyan hétpecsétes titokként őrzik, Damon egy nemrégi sajtóbeszélgetésen mégis elárult pár apróságot:

– Akit én játszom, már belenyugodott, hogy a Földön kell leélnie az életét, de sugárfertőzést kap, és ha életben akar maradni, akkor öt napon belül fel kell jutnia az Elysium nevű űrállomásra. Amit persze nagyon védenek, hiszen az a gazdagok világa.






Partnere, Jodie Foster is a rendező különleges ötleteit, határozott világképét és a nagy robbanások iránti elkötelezettségét emelte ki. Azt mondta, szerinte csodálatos, hogy születhet akció/sci-fi, amely egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat... bár számára az volt a legjobb az egészben, hogy végre eljátszhatott egy igazán rossz embert.





Forás / Source: IC Press

Fotó / Picture: InterCom


A film magyarországi, hivatalos, előzetes és végleges korhatár besorolása még nem történt meg, ezért minden ehhez a filmhez kapcsolódó anyag megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott!

This movie (Elysium) is not yet rated at Hungary! Therefore, every material about this movie  (Elysium), not recommended to view under age 18 (eighteen)!

Magyar mozi premier (Hungarian release date): 2013 tavasz ( 2013 spring)

A filmet ("Elysium" (2013)) Magyarországon a(z) InterCom forgalmazza, a jogokat a(z) InterCom, valamint a(z) Sony Pictures, Media Rights Capital, illetve esetlegesen más jogtulajdonos képviseli, gyakorolja! A tartalom engedély nélküli felhasználása nem engedélyezett!

This movie  ("Elysium" (2013))  Hungarian distributor is InterCom. The original rights of this moive is own by InterCom and / or Sony Pictures, Media Rights Capital, and / or other companies which one(s) connects, relates to this movie! Not allowed to use this content without permission!





A Cinema Moziklub és "Curaca86 blog" összes hang, fotó, video anyaga saját vagy más partner jogvédett terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub és "Curaca86 blog" 2012

™ and © 2010–2012 Cinema Moziklub és "Curaca86 blog". All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub és "Curaca86 blog". Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the contribution of  Cinema Moziklub and "Curacao86 blog"! Every other case, the sale, duplication, other transfer of this material or excerpts thereof, is strictly prohibited!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése