2012. április 18., szerda

Game of Thrones at Iceland - A Trónok haca Izlandon

A jégmezők, gleccserek és gejzírek földjén is tábort vert a Trónok harca második évadának forgatócsoportja. Ezúttal is a nyomukba szegődtünk!

A horvátországi Dubrovnik és Észak-Írország után a harmadik, egyben utolsó Trónok harca forgatási helyszínt járjuk végig!

Izland talán az egyik legizgalmasabb és legnagyobb kihívást rejtő forgatási helyszíne volt a Trónok harca második évadának. Az Izlandi Köztársaság az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között található, a vulkáni eredetű Feröer-szigetektől északnyugatra. Fővárosa az ország legnagyobb városa, mely egyúttal a világ legészakibb fővárosa is, Reykjavík.

A hely, ahol a tél közepén csak négy órára jön fel a nap, és ahol nyár közepén soha nem sötétedik be, Havas Jon és az Éjjeli Őrség felfedezőútjainak adott otthont. A forgatásokról rendeszeresen tudósító Cat Taylor elárulta, talán semmit nem várt annyira izgatottan, mint a Heathrow - Reykjavik járatot. De azért hozzátette, hogy 'Itt Vadak, rémfarkasok és ki tudja, még mik várnak ránk!'




A sorozat készítői számára az igazi kihívást ismét a természet erői jelentették. Egy nap mindössze 4-5 világos óra volt, ezt kellett maximálisan kihasználniuk, megbírkózva a dermesztő hideggel. Ugyanakkor szerencse, hogy hó volt bőséggel, ami nélkülözhetetlen az északi jelenetek forgatásához. Biztos, hogy eldugott, szinte ismeretlen és felfedezetlen helyeket is láthatunk majd a sorozatban, hiszen a csapat mások által nem látogatható részekre is bebocsátást nyert.

2011 novemberének végén kezdték meg a munkálatokat a jég birodalmában, több, mint 70 helyi lakos bevonásával. December 11-ig olyan helyszíneken készültek felvételek, mint például a Svínafellsjökull és a Vatnajökull gleccser.

Az embert próbáló körülmények között zajló forgatásról itt találsz képeket!

A Vatnajökull Izland legnagyobb összefüggő jégképződménye, amely 8100 négyztekilométer területű. A sziget délkeleti részén található, és az ország területének több mint nyolc százalékát foglalja el. Területe alapján a legnagyobb Európában, és a második legnagyobb a térségben, amit jól érzékeltet az is, hogy szinte önmagában kitesz egy nemzeti parkot. Egyébként a Vatnajökull déli szélénél, a Skaftafell Nemzeti Park közelében található Izland legmagasabb hegye, a Hvannadalshnjúkur is, 2110 méterrel.




A sorozat szempontjából a másik fontos helyszín a Svínafellsjökull gleccser, ami 700 ezer évvel ezelőtt keletkezhetett, 1446 méter magas és szintén vulkáni eredetű. Neve nem cseng ismeretlenül, hiszen Verne Gyula Utazás a Föld középpontja felé című művében is szerepel. Sajnos, az utóbbi évtizedben tapasztalt szokatlanul meleg idő miatt a gleccser magassága tíz év alatt másfél méterrel csökkent, egyes helyeken 30-40 méterrel lett kisebb. Szakemberek szerint néhány évtized alatt teljesen eltűnik majd, ha nem változik az éghajlat.

Az izlandi jelenetek szereplőválogatása a lovakkal indult, 15 izlandi ló tűnik majd fel a második évadban. De olyan harcosokat is kerestek, akik majd a Csontok Urának seregét alakítják. Az már kiderült, és mi is megírtuk, hogy az új szereplők között találjuk a Edward Dogliani alakította, a Vadak által a Csontok Uraként vagy Zörgővértként ismert hadvezért, aki Havas John felderítő útján bukkan majd fel.

A legújabb, 22 perces előzetest láttad már? Nálunk megnézheted magyar felirattal is!

Most már nincs más hátra, mint április 2-án megnézni a Trónok harca második évadának első részét, kódolatlanul az HBO-n!



Az videók a cikk eredeti változatában megtekinthetőek, ami az alábbi linken érhető el!

Eredeti cikk: Izland, a Falon túli világ



Forrás: HBO Magyarország Sajtószoba - Source: HBO Hungary PressRoom - http://www.hbo.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése