2020. augusztus 12., szerda

Made in Italy (2020) (Liam Neeson, Micheál Richardson) - vélemény, kritika

Olaszország, a napfényes Toszkána, egy régi ház az olajbogyó és ciprusfák szomszédságában. Kell ennél több? Úgy tűnik igen, mert valakinek mégsem erre van szüksége. A bohém festőművész, Robert Foster (Liam Neeson) fia, Jack Foster (Micheál Richardson) az apjával közös családi házukat el karja adni, ezért visszautaznak, hogy felújítsák a házat.


A gondok ott kezdődnek, amikor apa és fia számára, egyaránt feltörnek a régi emlékek. Jack 7 éves volt mikor édesanyja autóbalesetben meghalt. Mindkettejük számára sok emlék lakozik az elhagyatott ház poros falai között. Mindkettejüknek sikerül megküzdeni a múlttal, feldolgozni azt, esetleg a ház eladásával együtt tovább lépni? Ilyen dolgokra kaphatunk választ a másfél órás toszkán utazás során.






Egy gyereknek és felnőttnek, fiúnak és férjnek is nehéz feldolgozni a hozzá legközelebb álló szerettük elvesztését. A múltba való visszatekintés pedig nehéz. A kellemetlen érzéseket keltő emlékek talán elhalványulnak, de nem lehet megválni tőlük teljesen. A napsütötte tájon játszódó drámai, de sokszor megmosolyogtató történet emlékezteti a nézőt arra, hogy szembe kell nézni a múlt fájdalmas oldalával. Ugyanakkor észre kell venni azt ami előttünk van, nyitottnak lenni a természeti és az emberekben a mosolyuk mögött rejlő szépségre egyaránt.



Lehet kitűzni célokat és megpróbálni elérni azokat. Mindeközben eltemethetünk magunkban emlékeket, de ez az egész nem biztos, hogy sok jóra vezet. De bármilyen nehéz út is áll előttünk, nem tudjuk hova vezet, mit fogunk látni mikor célba érünk. Segítségünkre lehetnek új ismerősök, barátok, főleg, ha a régiektől meg kell válni. De a legnagyobb támasz, segítség legközelebbi szeretteink közelsége, jelenléte. Ezért (is) fontos, hogy megbékéljünk a múlt emlékeivel és kibéküljünk egymással, ha utunk során túl sok nehézséggel kerülünk szembe. A család az első, akkor is, ha kicsit csonka.



A film ”szépsége”, hogy a film főszereplői, Robert Foster (Liam Neeson) és Jack Foster (Micheál Richardson) a való életben is apa-fia kapcsolat van köztük. A szomorú oldala, hogy Mr. Neeson (1952.06.07.) a feleségét, Micheál (1995.06.22.) az édesanyját pár éve elvesztette.

Natasha Richardson (1963.05.11. – 2009.03.18.) (Natasha édesanyja Vanessa Redgrave.)

Jack a filmben 7 éves volt mikor anyja meghalt. Micheál 14 évesen vesztette el édesanyját. Az iránta való tisztelet miatt viseli a családnevét.

Más nem is alakíthatta volna a főszerepet, mint kettő olyan színész, aki hasonlóan tragikus eseményeket élt át a való életben, mint a filmben karaktereik. Tökéletes páros, jó történet, szép film. Néha nagyon drámai, sokszor meglepően vicces, humoros, felemelő film. Lélek melengető és simogató, kellemes filmélmény akár a napfény érintése a toszkán tájakon.




Értékelés: 8 / 10

fb kép galéria - https://tinyurl.com/MadeInItalyKepgaleria

Videók (előzetes, trailer, filmklip, interjúk) - https://tinyurl.com/MadeInItalyVideos

A közzététel dátuma (date of publishing): 2020.08.12., 20:40

Magyar mozi premier (Hungarian release date): 2020.08.06. (August 06th, 2020)

A film (és hozzá kapcsolódó anyagok) megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hungarian "age classification" of this film is not recommended age under 12 (twelve)!


A filmet ("Made in Italy" (2020)) Magyarországon a(z) Big Bang Media forgalmazza. A jogokat a forgalmazó, valamint a(z) IFC Films, illetve esetlegesen más jogtulajdonos képviseli, gyakorolja! A tartalom engedély nélküli felhasználása tiltott!

This movie ("Made in Italy" (2020)) Hungarian distributor is Big Bang Media. The original rights of this movie is own by the distributor and / or IFC Films, and / or other companies which one(s) connects, relates to this movie! Not allowed to use this content without permission!

A Cinema Moziklub összes fotó, video, hang anyaga saját vagy más partner jogvédett, terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub 2020

™ and © 2020 Cinema Moziklub. All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub. Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the permission/contribution of Cinema Moziklub! Every other case, the sale, duplication, other transfer of these material or excerpts thereof, is strictly prohibited!

--------------------

Made in Italy,

Liam Neeson, Micheál Richardson, Valeria Bilello, Lindsay Duncan, Marco Quaglia, Gian Marco Tavani, Helena Antonio,

előzetes, szinkronos, szinkronos előzetes, magyar szinkronos előzetes, official trailer, exclusive, exkluzív, clip, movie clip, film klip, így készült, kulisszák mögött, interjú, interview, összeállítás, featurette, extra, behind the scenes, making of, b roll,

Italy, Tuscany, father son movie, drama, romantic movie

Olaszország, Toszkána, apa fia film,

mozi, film, movie,

Cinema Moziklub,

FacebookHASHTags

#CinemaMoziklub #moziznijo #MadeInItaly #MadeInItalyFilm #MadeInItalyMovie #LiamNeeson #MicheálRichardson #ValeriaBilello #LindsayDuncan #MarcoQuaglia

#GianMarcoTavani #HelenaAntonio #Italy #Tuscany #FatherSonMovie #drama #RomanticMovie #Olaszország #Toszkána #ApaFiaFilm

#RomantikusFilm #mozi #film #movie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése