2016. március 9., szerda

A fiatalabb Wachowski testvér is transzneműként vállalta fel önmagát

Cinema Moziklub - A Mátrix-trilógia rendezői Larry (50) és Andy (48) Wachowski voltak. Viszont Larry 2012-ben transzneműként coming out-olt, nevét pedig Lana Wachowski-ra változtatta. Testvére, Andy a Windy City Times című lapnak írt nyílt levelében szintén transzneműként bújt elő. Így ő hivatalosan Lilly Wachowski.

Lilly a levelében azt írta, elejét akarja venni az effajta cikkeknek, és ő maga szeretné elmondani a világnak, hogy mi a helyzet!

"A szerencsések egyike vagyok. Az, hogy van egy támogató családom, hogy megvan a lehetőségem orvosokkal és terapeutákkal konzultálni, esélyt ad arra, hogy túléljem ezt a folyamatot. Transzneműek támogatás, erőforrások és előjogok nélkül nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust."

Lilly első fotója, szlefije :)
Lilly Wachowski azt is elismerte levelében, hogy szkeptikus a gender kétpólusú leírásában, mondván a nőiség nem cél nála.

A világhírű filmes testvérpáros olyan alkotásokkal írták be magukat a #filmtörténelem-be, mint a A Mátrix-trilógia, a Fülledtség, a V, mint Vérbosszú (V for Vendetta), valamint a Felhőatlasz (Cloud Atlas). Jelenleg a Netflix weboldalán látható "Sense8" című sorozatuk 2. évadán dolgoznak.



Az eredeti cikk itt olvasható!

Second Wachowski filmmaker sibling comes out as trans 
by Tracy Baim, Windy City Times
2016-03-08

http://www.windycitymediagroup.com/lgbt/Second-Wachowski-filmmaker-sibling-comes-out-as-trans-/54509.html


Fotó / Picture Forrás / Source - Wind City Media Group / AFP (Joe Klamar)


#CinemaMoziklub

A Cinema Moziklub összes hang, fotó, video anyaga saját vagy más partner jogvédett terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! -- © Cinema Moziklub 2016

™ and © 2010--2016 Cinema Moziklub. All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub. Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the contribution of  Cinema Moziklub! Every other case, the sale, duplication, other transfer of this material or excerpts thereof, is strictly prohibited!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése