2013. április 9., kedd

Az HBO A Vasladyvel emlékezik Margaret Thatcherre

Az HBO A Vasladyvel emlékezik Margaret Thatcherre


Margaret Thatcher hosszú idő után megszabadul néhai férje ruháitól. Miközben a ruhákat válogatja, megrohanják az emlékek. 1979-ben ő vezette győzelemre a konzervatívokat a választásokon, és ő lett Nagy-Britannia első női miniszterelnöke.

Margaret Thatcher hosszú idő után úgy dönt, megszabadul néhai férje ruháitól. Fontos nap ez számára, és miközben a ruhákat válogatja, megrohanják az emlékek. A konzervatívok jelöltjeként 1959-ben jutott be az alsóházba. 1970-ben oktatásért és tudományért felelős miniszter lett Edward Heath kormányában. Öt évvel később már ő vezeti a Konzervatív Pártot. A kommunizmus elleni határozott kiállása miatt ekkortájt kezdik Vasladyként emlegetni. Azután 1979-ben győzelemre vezeti a konzervatívokat a választásokon és ő lesz Nagy-Britannia első női miniszterelnöke.






Starring the two-time Oscar winner Meryl Streep, this movie provides a look at the life of Margaret Thatcher, the former Prime Minister of the United Kingdom, with a focus on the price she paid for power.



THE IRON LADY is a surprising and intimate portrait of Margaret Thatcher, the first and only female Prime Minister of the United Kingdom. One of the 20th century’s most famous and influential women, she came from nowhere to smash through barriers of gender and class to be heard in a male dominated world. This is a film about power and the price that is paid for power, a story that is both unique and universal. THE IRON LADY stars Academy Award® winners Meryl Streep as Margaret Thatcher and Jim Broadbent as her husband, Denis.




Margaret Thatcher a nyugati világ az első női kormányfője volt, egyben a huszadik századi Nagy-Britannia leghosszabb ideig hivatalban levő miniszterelnöke. A címadó jelzőt az 1970-es évek közepén kapta a kommunizmus elleni határozott kiállása miatt. Győzött a Falkland-háborúban, megélte a Szovjetunió széthullását és a Berlini Fal leomlását. Az HBO mozicsatornán látható "A Vaslady" című film ennek a különleges asszonynak a meglepő és intim portréja.




Phyllida Lloyd rendezőt nem Margaret Thatcher politikai megítélése, nem a pályafutása izgatta, hanem a személyisége érdekelte. A nagyformátumú vezetőé, aki I. Erzsébet királynő óta az ország legjelentősebb női vezetője, aki tisztelet parancsol, ugyanakkor tele van hibával. Úgy véli, ez teszi őt ha nem is szerethetővé, de végtelenül emberivé. Természetesen az a pillanat, amikor szembesül az öregkorral: a betegséggel, az emlékeivel, az elmúlással. A dolog különlegessége abban áll, hogy mindezt nem kívülállóként mutatja be, hanem az eseményeket Margaret Thatcher szemszögéből látja a néző. Ebben Abi Morgan volt a rendezőnő segítségére, akinek a forgatókönyve gyökeresen eltért a hagyományos életrajzoktól.




A történet folyamát Margaret Thatcher férjének ruhái indítják be. Denis 2003-ban halt meg, és a felesége hosszú idő után úgy dönt, hogy megszabadul tőlük. Különleges nap ez számára. Nem a politikus, az egykori kormányfő, hanem az egyszerű asszony, feleség számára, hiszen most jutott el odáig, hogy elfogadja férje elvesztését, és végleg elengedje őt. Miközben a ruháit válogatja, megelevenednek a régi történetek.


Valóságos szentségtörésnek tűnt, hogy a markáns brit asszony, Margaret Thatcher megformálására egy hollywoodi sztárt, Meryl Streepet kérte fel a rendezőnő. De az első pillanattól kezdve biztos volt abban, hogy egy szupersztárnak kell eljátszania a szerepét, mondván ő maga is az volt. Az idő igazolta Phyllida Lloyd döntését, ugyanis Meryl Streep Oscar-díjat kapott alakításáért.



Vetítési időpontok:

2013-04-10 19:20
2013-04-13 18:05
2013-04-14 06:00
2013-04-23 17:05
2013-04-26 10:00
2013-05-01 14:15
2013-05-02 06:00
2013-05-11 15:05
2013-05-16 19:15
2013-05-17 11:55







Forrás / Source - Fotó / Picture - HBO PressRoom (HBO Magyarország Sajtószoba) - http://www.hbo.hu/




A film (és hozzá kapcsolódó anyagok) megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hungarian "age classification" of this film is not recommended age under 12 (twelve)!



A filmet ("A Vaslady (The Iron Lady)" (2011)), Magyarországon a(z) Budapest Film forgalmazza, a jogokat a(z) Budapest Film, HBO Magyarország a(z) Pathé, Film4, UK Film Council, The Weinstein Company, Canal+, CinéCinema  illetve esetlegesen más jogtulajdonos képviseli, gyakorolja! A fimmel kapcsolatos minden tartalom felhasználása kizárólag engedéllyel lehetséges!

This movie ("A Vaslady (The Iron Lady)" (2011)), Hungarian distributor is Budapest Film. The original rights of this moive is own by Budapest Film, HBO Hungary and / or Pathé, Film4, UK Film Council, The Weinstein Company, Canal+, CinéCinema, and / or other companies which one(s) connects, relates to this movie! Not allowed to use this content without permission!


A Cinema Moziklub és "Curaca86 blog" összes hang, fotó, video anyaga saját vagy más partner jogvédett terméke, további felhasználás (kivéve a linkek megosztása pl. Facebook-on, stb.), kizárólag engedéllyel lehetséges! – © Cinema Moziklub és "Curaca86 blog" 2012

™ and © 2010–2012 Cinema Moziklub és "Curaca86 blog". All Rights Reserved. Property of Cinema Moziklub és "Curaca86 blog". Promotional use only. Any kind of transfer, or republishing of the articles and every kind of content of the website is only allowed with the contribution of Cinema Moziklub and "Curacao86 blog"! Every other case, the sale, duplication, other transfer of this material or excerpts thereof, is strictly prohibited!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése